Suroviny
- 4 vejce
- 200 g cukru moučka
- 2 lžičky strouhané sušené citronové kůry Avokádo
- 3 lžíce citronové šťávy
- 100 ml polotučného mléka
- 100 ml slunečnicového nebo kvalitního olivového oleje
- 1 lžíce nemletého máku
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce prášku do pečiva
Postup
Smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte do nich postupně vejce, citronovou šťávu, mléko a olej. Umíchejte hladké těsto.
Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 až 28 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do formy hotové těsto.
Pečte v troubě předehřáté na 150°C, 45 minut. Jestli je babeta hotová, poznáte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít ven čistá, neulepená od těsta. Pokud ulepená je, ještě chvilku pečte.
Nechejte vychladnout a před podáváním pocukrujte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Babiččina olejová bábovka s ostružinami
Nový komentář