Suroviny
5 vajec
10 lžic oleje
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
půl prášku do pečiva
200 g cukru krupice
10 lžic vody
tuk a mouka na vysypání hlubokého plechu
ovoce podle chuti
Postup
Žloutky, olej, vodu a cukry utřeme do pěny. Z bílků ušleháme sníh, který do základu lehce vmícháme střídavě s moukou a práškem do pečiva.
Těsto vlijeme na plech a poklademe ovocem.
Upečeme do zezlátnutí.
Dobrou chuť přeje Milala.
Nový komentář
Komentáře
hm chutna
Bublaniny dělám na několik způsobů.
Pro pečení používám zásadně domácí vajíčka, která si objednávám na : jansajindrich@seznam.cz
ireda — #15 Už s tím otravuješ....jdi na policii,tady to nevyřešíš!
hubajda — #21 s bublanina s borůvkama je jednoznačně nejlepší
mňamky
Ja ji take v lete kdyz je dost ovoce delam rodinka ma nejradeji s boruvkama
Je výborná, rodině moc chutná.
Přesně tuhle bublaninu taky dělám a je fakt super!
Bublaninu nemusím,já radeji makové,tvarohové a kokosové.Ovocné nepeču,nikdo to nechce jíst.
ireda — #15 děkujeme za upozornění, je to důležitě si takhle pomáhat a varovat před nepoctivci!
POZOR !!!
Dejte si pozor na nick Marcela Jelínková,
Odebírá zboží a neplatí !!!
Žádáme ostatní podvedené, ať se přihlásí , budeme hromadně podávat trestní oznámení !!!
Myskamaus — #13 Tak my máme možná třešně ještě i v mrazáku
Delala jsem ji z kompotu a taky to uslo,takze v nejhorsim v zime pouzit kompot.
Já peču tuhle: http://www.apetitonline.cz/recepty/542-rychla-bublanina-s-tresnemi.html
Místo kefíru přidám co najdu v lednici (jogurt, vanilkové acidofilní mléko, zakysanou smetanu...)
BastMetztli — #10 jo, jako máslovou bábovku, recept je k dohledání kdekoliv na netu, já ho z hlavy nevím... naposledy jsem ostatně nějakou podobnou buchtu dělala někdy v létě
ostatně svůj recept nemám, vždycky nějakej na máslovou bábrli najdu a vyzkouším... povede se, nepovede... jak už to bejvá
RenataP — #6 Třenou? Princip jako třená bábovka?
RenataP — #6 tak šup sem s receptem
To moje babička dělávala bublaninu, které jsme říkali litá. Ta byla výborná za tepla, za studena. Moc mi chutnala, jenže vůbec nevím, jak ji dělala. Zkoušela jsem těsto jako na palačinky, ale hustší, není to špatné, ale není to ono.Neporadíte některá, kuchařinky?