9eccb8-babovka.jpg (240 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 150 g podmáslí
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 60 g slunečnicového oleje
f5ec9abb86cf0-tv5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Nejlepší tvarohová bábovka

Postup

Na fotce je bábovka s pekanovými ořechy. 50 g hladké mouky jsme nahradili mletými pekanovými ořechy.

Troubu předehřejte na 180 °C. 

V robotu nebo ručně smíchejte podmáslí, hladkou mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej. Umíchejte hladké těsto. 

Bábovkovou formu vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte těsto. Pečte ve vyhřáté troubě 40 minut.

Po upečení nechte vychladnout. Lehce pocukrujte a pochutnejte si.

Dobrou chuť přeje Elly.

TÉMATA:
BÁBOVKA