„Bezlepkové těstoviny Panzani jsou vyrobeny z hnědé a bílé rýžové mouky a zárovaeň i z bílé a žluté kukuřičné mouky,“ vysvětluje Ivana Zajícová, marketing manager značky Panzani a doplňuje: „Díky tomu to jsou lehčí a zdravější těstoviny, ideální pro lidi s bezlepkovou dietou. Pochutná si na nich ale opravdu každý, protože chutí i texturou připomínají klasické těstoviny. Myslím, že zákazníci opravdu nepoznají rozdíl. Mohou se tak vzdát lepku, aniž by se vzdali svých oblíbených těstovin.“
Co je vlastně lepek? Lepek je proměnlivá směs bílkovin vyskytující se ve čtyřech druzích obilovin ze skupiny „pšenicovitých“. Tyto obiloviny poznáte podle toho, že jejich zrno má podélnou rýhu. Lepek je hlavní bílkovinou ve všech typech pšenice, žita, ječmene a ovsa. |
Deset naprosto spokojených testerek
Pro testování jsme formou dotazníku vybrali testerky s bezlepkovou dietou nebo ty, které mají některého člena rodiny také s bezlepkovou dietou. Testerky měly možnost vyzkoušet novou řadu bezlepkových těstovin Panzani ve variantách penne, kolínka a špagety. Všechny tři druhy jsou v prodeji v balení 400 g.
Jak byly testerky spokojené?
Máme moc velkou radost, jak naše testování dopadlo. Rádi se s vámi podělíme o zkušenosti deseti testerek, které nám napsaly po ochutnání bezlepkových těstovin své recenze.
Přečtěte si jednotlivé reálné zkušenosti:
Všechny testované druhy těstovin Panzani bez lepku (špagety, penne, kolínka) nás doma potěšily nejen svojí chutí, ale i dalšími vlastnostmi. V první řadě mě velice překvapilo, že těstoviny se při vaření nerozvářely. Dokonce i voda, ve které se vařily, byla po jejich uvaření téměř čirá, takže jsem těstoviny na dně hrnce i viděla, což jsem u konkurenčních bezlepkových těstovin nezažila. Chuťově si troufám tvrdit jsou nerozeznatelné od těstovin, které lepek obsahují. Do testování bylo zapojeno bezlepkové dítě, které si sice už po mnoha letech diety nepamatuje, jak chutnají obyčejné těstoviny, ale já bezlepkovou dietu nemám a v případě těstovin vařím k obědu bezlepkové těstoviny pouze celiakovi. Je pravdou, že tyto těstoviny mě opravdu tak nadchly, že jsem si je se synem dopřála hned několikrát. Rozhodně bych se je nebála nabídnout návštěvě. Kolínka jsem použila i do polévky. Jsem zvyklá těstoviny zavářet přímo do polévky, nikoli je podávat a uchovávat zvlášť. Jelikož polévku většinou připravuji ve větším množství, otestovala jsem tak i chování se těchto těstovin při opakovaném ohřívání. Těstoviny do druhého dne v polévce ještě o něco více nabyly na objemu, nicméně krásně držely po hromadě, nerozpadaly se, jak to mnohé bezlepkové těstoviny mají ve zvyku (i když jsou do polévky přímo určené, na rozdíl od těchto). Kolínka sice nejsou určena do polévek, proto i jejich velikost není tak komfortní pro konzumaci s polévkou, ale i tak jsem z nich byla nadšená jak chuťově, tak co se týče i chování. Kdyby moje postřehy četl někdo z Panzani, poprosila bych je, ať udělají alespoň jeden druh bezlepkových těstovin do polévky (ideálně nějaké dětské tvary). Opravdu a zcela upřímně nám tyto těstoviny udělaly takovou radost, že syn chtěl jíst stále dokola těstoviny.
Bála jsem se chuti, ale jsou velmi dobré chuť mě velice překvapila.
Jsem moc spokojená, protože v naší rodině jsou dva celiatici a ti si nemohli bezlepkové těstoviny vynachválit. Od chvíle, kdy jsme je ochutnali už nekupujeme jiné. Opravdu, moc se povedly, jsou skvělé chutí i konzistencí.
Těstoviny chutnají skvěle, žádný rozdíl od těstovin s lepkem v chuti není poznat, a to zdaleka neplatí o ostatních bezlepkových těstovinách. Příprava je jednoduchá podle návodu. Nelepí, mají ideální barvu, příjemně voní. Tři druhy jsou naprosto dostačující na vše, co v kuchyni potřebuji. Jsem moc ráda, že budou zpestřovat náš jídelníček.
Jsem moc ráda že jsem mohla vyzkoušet bezlepkové těstoviny Panzani. Neboť do této doby syn těstoviny skoro nejedl. Panzani jsou k nerozeznání od klasických lepkových. Už nemám v hrnci „kajdu“, převařené nebo nedovařené těstoviny. Můj syn říkal - mami konečně těstoviny, které nelepí, jako z reklamy a já je také konečně můžu. I druhý den jsou výborné a chuťově opravdu nemají konkurenci.
Těstoviny jsou u nás doma velmi vítané, jíme je rádi buď jako přílohu nebo hlavní jídlo. Vyzkoušeli jsme bezlepkové těstoviny Panzani a jsou skoro k nerozeznání od klasických, byla jsem příjemně překvapená, že se nelepí, jsou velmi chutné, vaří se jen pár minut a ráda ochutnám i jiné varianty bezlepkových těstovin. Jsem na lepek alergická, takže je uvítám a ráda budu kupovat.
Vyzkoušela jsem s dcerami všechny druhy těstovin, velice nám chutnaly, nepocítily jsme žádnou nepříjemnou chuť. Dcery trpí laktózovou a histaminovou intolerancí, po jídle neměly žádné bolesti břicha, neměly ani pocit nafouknutí a přejedení.
Z těstovin Panzani jsem úplně nadšená. Lepší bezlepkové těstoviny jsem nejedla, opravdu se podobají lepkovým. Po dlouhé době jsem si opravdu vychutnala těstoviny. Hlavně špagety z těch jsem úplně nadšená. Vůbec se nelepí a hezky nabydou jako lepkové. S jistotou můžu říct, že špagety už jedině Panzani. Penne i kolínka jsou taky velice dobré, ale ze špaget jsem úplně nadšená. Moc děkuji, že jsem mohla ochutnat.
Mě doslova, svojí chutí, nadchly. Jsem celiak již takřka 15 let a stále vyhledávám nové chuti a možnosti, nové produkty a tyhle těstoviny splnily moje očekávání. Pouze jsem je vařila o něco déle, než bylo v návodu na obalu, protože jsou trošku tvrdší a tužší. Chuťově ale moc dobré. Rozhodně si je budu kupovat pravidelně.
Děkujeme všem testerkám za jejich recenze a velmi si vážíme toho, jak bezprostřední a nadšené recenze nám napsaly!
Pokud také chcete do svého jídelníčku zařadit novou řadu bezlepkových těstovin ve variantách penne, kolínka a špagety, všechny tři druhy jsou v prodeji v balení 400 g a jejich doporučená maloobchodní cena je 69,90 Kč. Bezlepkové těstoviny je možné zakoupit například v prodejnách Albert.
Více najdete na www.panzani.cz
Nový komentář