Foto: Akademie kvality

Nebojte se použít i jeho zelené konce, které jsou bohatší na vitaminy než bílý střed. Recept pozdvihne ztracené vejce, které také prověří vaše kuchařské umění.

Ingredience:

  • 1 velký pórek
  • 2 velké brambory
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • 150 ml smetany ke šlehání 33%
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Ztracená vejce:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce octa

Postup:

Na rozpuštěném másle restujte pokrájenou cibuli, brambory a pórek, dokud zelenina nezměkne. Zalijte vývarem a vařte zhruba 20 minut. Rozmixujte dohladka a osolte a opepřete dle chuti. Podávejte se ztraceným vejcem, které připravíte ve vodním víru vroucí vody se lžící octa.

Další náš tip: 

spenatova8.jpg (129 KB)

Reklama