Milé dámy,
tak jsem zas jednou surfovala po internetu a zjistila jsem, že podle
vědců budu asi pěkná šmudla. Jeden by se divil, ale na kuchyňské utěrce
žije 200x více bakterií než na záchodovém prkénku!!! Fuj!!! Nějak jsem
opomněla, že z naší utěrky ještě nikdy nikdo neonemocněl a že jsme
všichni zdraví jako řípy... Zato jsem se dočetla, že lze doma provést
jednoduchou sterilizaci - stačí dát utěrku na 2 minuty do mikrovlnné
trouby a pustit na plný výkon. Podle článku tak můžu očistit houbičku,
hadřík, zkrátka všechno v kuchyni! Juchůůů! Vyzraju na zlé bakterie a
budu (aspoň na chvíli) dokonalá hospodyňka.
Než udělám čaj, bude hotovo. I vložila jsem bavlněnou utěrku do
mikrovlnky, zapnula a jala se čekat. Po 50 vteřinách cosi strašného
přebilo vůni čaje. Raději jsem troubu otevřela, vyvalil se smradlavý dým,
a když jsem horkou utěrku vyndala, nejenom že měla tři obrovské spálené
doutnající hnědé fleky, ale uprostřed zela díra, která na okrajích
pomaličku ohořívala drobným plamínkem.
Nu což. Za bujarého pokřiku jsem zchladila utěrku vodou, řádně vyvětrala
a řekla jsem si, že o tom napíšu. Co kdyby byl někdo tak strašně aktivní
jako já? Ať si ušetří práci. Ano, děvčata, dnešní ráno má jedno velké
pozitivum, mohu říci lidstvu - tudy ne, přátelé. Nestrkejte utěrky do
mikrovlnky a nenechte se zblbnout:-)
Suzanne
Milá Suzanne,
díky za super zpestřovací příspěvek dnešního dne. Ale pro útěchu mám jen toto: Štěstí, že jste tam nedala tu houbičku...
Nový komentář
Komentáře
Šupitopresto: Mně páchne samotný popcorn. Jako terárko s potkany...
Majucha: Tak batikované tričko mě taky dostalo
Ťapina: Meander: Já dělám popcorn často, a smrdí to jen v případě pokud se přetáhne doporučená doba přípravy, a uvnitř sáčku to už mírně doutná
Proto, když mám pocit, že je mezi detonacemi delší prodleva než dvě vteřiny, troubu vypínám
MAJUCHA...MÍSTO BATIKY DÍRKY
Ťapina: To jsem zkusila a nikdy víc! Myslela jsem, že se budu muset přestěhovat. To pocornové aroma za nic na světě nešlo vyvětrat.
Manx: Nedávno jsem objevila kouzlo domácího popcornu. Ne že by mi až tak chutnal, ale hrozně mě baví se na to koukat
Tuhle jsem dala do mikrovlnky lasagne. Na návodu ku ohřevu psali, že se mají dát do strřední části trouby. Inu, použila jsem grilovací mřížku, položila na ni hliníkovou piksličku s potravou, pustila troubu a začaly se dít věci!
V MW létaly modré blesky a plamínky a šíleně to praskalo.
Fofrem jsem to vypnula a pátrala, kde se stala chyba. Ovšem, tou střední částí trouby bylo myšleno trouby normální, nikoliv mikrovlnné.
Majucha:
majucha... řasenka a maggi
Ťapina: doporučuji experiment s poklopem na jídlo a kombinovanou mikrovlnkou...poklop se dá upéct, uškvařit a roztavit na mnoho různých způsobů
Já žasnu, co kdo najde odvahu strčit do mikrovlnky. Můj vrchol jsou ty hotovky v krabičce, ale i z toho mám blbej pocit
Majucha: Málem jsem umřela!
Mně se v mikrovlnce roztekla plastová krabička a stala se takto nedílnou součástí lasaní.
FAXÍK: daleko nejvíc bakterií máš v těle
... tyhlety články mi přijdou přinejmenším hysterické. To asi měli někde spoustu peněz, že platili výzkum takového nesmyslu
nejvíc bakterií je prý na listě hlávkového salátu, no už ničemu nerozumím, každý tvrdí něco jiného
Nemáš je tam strkat zadělané nějakým svinstvem!