Zdravím do redakce a všechny ž-inky!

Dnešní téma je dost široké, tak jsem dlouho přemýšlela, co k němu vlastně napsat.

Už léta držím dietu podle krevních skupin a hodně mi pomáhá, ani ne tak zhubnout, to jsem nikdy nepotřebovala, ale dřív jsem bývala unavená a hodně jsem spala a teď vystačím s mnohem menším množstvím spánku a nebývám tolik unavená. Prostě cítím se o hodně líp. Akorát že jako krevní skupina 0 mám v podstatě předepsanou bezlepkovou dietu. A k tomu ještě nesmím ani kukuřici a brambory - ty mi nedělají dobře na klouby - takže je docela těžké si nějak rozumně uvařit.

Z příloh vlastně jím hlavně rýži, pokud vůbec, obvykle vystačím se zeleninou, ale když chci péct, tak mám problém - ani mouky pro bezlepkovou dietu nemůžu obvykle použít, protože je v nich bramborový škrob nebo kukuřice. A rýžová mouka zase moc nedrží. Na slané věci - třeba na jíšku - používám žitnou mouku, tu můžu, ale na sladké pečení se taky nedá. Naštěstí jsou tu ješte jáhly - z těch se dá dělat leccos. Ale i tak samozřejmě dietu občas poruším - miluju koláče z kynutého těsta a ty jsou výborné ze špaldové mouky, pořád lepší, než z bílé pšenice...

Jediné, co mně na dietě vadí je, že vlastně musím pořád přemýšlet, co jím. Když chci jíst pravidelně, musím si věci nakoupit předem, třeba si i předem uvařit, protože to správné jídlo prostě jen tak na ulici u stánku nekoupím. Tedy v nejhorším si koupím třeba jabko, ale jinak žádná sláva, a to žiju v Praze a tady je celkem slušný výběr různých celozrnných a zdravých věcí - ale bezlepkových přímo udělaných, aby se s tím člověk nemusel vařit, to moc ne...

Jitka


Děkujeme za zajímavý příspěvek :).

A jak jste na tom Vy, ženy-in? Zkoušely jste někdy dietu podle krevních skupin? Myslíte si, že funguje? Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou? Nebo s jinými dietami? Byly jste někdy v nemocnici? Jak Vám vařili tam?

Podělte se s námi o své zážitky a názory na redakce@zena-in.cz!

Reklama