Jak asi víte, vyhrála jsem na Ženě-in pekárnu od Panasonicu.
Soutěže jsem se zúčastnila jen tak ze srandy, ani jsem nedoufala, že bych tu bláznovinu mohla vyhrát a - abych byla upřímná- ani jsem po tom příliš netoužila.
Ale teď měním názor. Ta mašina je fakt úlet. Do včerejška jsem nevěřila, že je to tak jednoduché, jak Panasonic uvádí ve svých promo materiálech.
Věta typu: nasypete suroviny a stisknete tlačítko start u mně vyvolávala spíše usměv.
Když jsem si pekárnu v redakci vyzvedla a dovlekla ji domů, ještě jsem si myslela, že hned něco upeču a pochlubím se vám, ale neměla jsem doma potřebné suroviny. Konkrétně sušené droždí a sušené mléko. Tyto jsem tedy nakoupila až včera a doma oznámila, že jdu na to :-)
V rámci eliminování všech možných katastrof jsem si pro začátek mé kariéry pekařky vybrala ten nejzákladnější recept na bílý chléb. Bedlivě jsem sledovala vymalovaný postup v návodu, abych něco neudělala špatně /teď už vím, že zkazit to, by byl opravdu kumšt:-)/.
Pro ty z vás, kteří jste pekárnu neviděli musím předeslat, že vypadá jako fritéza, s tím rozdílem, že uvnitř je takový kyblík, na jehož dně je asi pěticentimetrová packa sloužící jako míchadlo…
Do tohoto kyblíku jsem nasypala nejdříve odměřené množství sušeného droždí, poté ostatní suché suroviny – to znamená hrubou mouku, trošku soli, trošku cukru, lžíci sušeného mléka a kostičku másla a nakonec jsem to všechno zalila vodou.
Pak už stačí jen zaklapnout víko a tím veškerá „práce“ končí….:)
Zbývalo jen nastavit tmavost kůrky a už to jelo :-)
ve své nedočkavosti jsem zvolila program rychlého pečení, takže moje dílo bylo dokonáno „už“ za 2 hodiny.
Během procesu se z té krabice ozývalo různé cvakání a hučení, to když se z toho všeho dělalo těsto, zřejmě:)
Taková pekárnička /respektive pícka, jak to nazývá výrobce/ má minimálně dvě neoddiskutovatelné výhody.
Tou první je, že neumažete žádné nádobí ani sebe, a tou druhou, a to se hodí hlavně teď v létě, že si při pečení nezatopíte v celé kuchyni, jak se děje při pečení v normální troubě. Úspora času je taky super, zatímco se vám peče chleba nebo buchta nebo cokoliv, vy se můžete věnovat něčemu úplně jinému…..například žehlení nebo nějaké jiné zatím neautomatizované činnosti :)
V nejbližší době chci ještě vyzkoušet časovač, to znamená večer dát do pícky suroviny, nastavit čas a ráno se probudit do vůně čerstvě upečeného chleba….. Každopádně tedy musím říct redakci Ženy-in veliké DĚKUJU ! :-)
VAMPIRA
Nový komentář
Komentáře
Tedy hlavně závěr článku mne nalákal, nedělní ráno s čerstvě upečeným chlebem ...
Představa, že večer do toho nahážu suroviny a ráno vytáhnu čerstvý voňavý chleba, se mi líbí čím dál víc - asi taky začnu šetřit.
Jéžiš,jak já bych ráda doma pekla chleba
Asi začnu šetřit
Milá Vampiro, pekárnu Ti přeji i závidím. Jen mám hloupej pocit,že tento článek je další reklamní kousek prodávající formy.
Anonym: ja jsem zadnou misku nevyhrala:) nebo jo?
zemim:
Anonym:
Magdaléna: děkuji moc, vypadá to, že jsem zatím dostatečně zmatená, ale polepším se :-)
tak pekarnu vlastnim a peci na ni jako blazen....... nejlepsi josu ty smesi co se daji uz koupit v obchode no a moje mamka ji ma uz u mne taky doma.. koupila jsem ji to k narozenima... jen ji to musm dovezt domu hihi
suntel: pokud chceš vědět víc o srazíku - kolik lidí a kdo jede, podívej se do diskuse Grilování (po přihlášení ji najdeš na horní liště). taky jsem ti psala vzkazík.
diby: no já taky, z toho si nic nedělej, taky tomu nerozumim.
VAMPIRA: ¨to je škoda :-( ale je skvělý, že je to tak jednoduchý :-) akorát to chce nakoupit. Je škoda, že nejedeš na srazík, aspoň bychom se něco přiučili. Holky jedete tam vůbec někdo na to prase, nebo tam budu s tím svým chlapem sama?
http://listings.ebay.de/pool1/plistings/list/all/category12165/index.html?from=R0
Tady je nabidka BBA(brotbackautomat)i za 38,90€
HE:Home Electronica-Hebr 400.Kupoval to pro nas znamej v nejakym obchodaku,kde musis mit kartu,takze nevim presne kde.Tady ve Vidni nekde.
A stalo to neco pres 50€
Exupery: Ten olivovej chleba mi strane chuta(je to spis takova placka)
My mame podobnou masinku doma.Od te doby chleba nekupujeme,tenhle vlastni je vyborny
Smesi na pripravu ruznych typu peciva(od celozrnyho,s ruznymi seminky(slunecnice,lnene) az po bile i sladke)se prodavaji uz hotove-takze se jen nalije voda a nasype smes a je to,za tri hodiny je chlebik hotovej
Ta nase chlebarna stala na cesky asi 1.600,-kc
gratujuji a závidím
Ten anonym jsem byla ja, odhlasena:-)
Capelucita: Zkoušela jsi někdy péct doma chleba? Když sečteš čas přípravy, kynutí, pečení a uklízenmí, tak máš čtyři hodiny taky. A prádlo u toho nevyžehlíš
Vampira: Blahopřeju a závidím ti jako ostatní
Hele rajčatovej chleba prodávali do nedávna u pump Esso a byl strašně dobrej. Sice to nevypadalo úplně jako chleba, ale chutnalo to výborně, byly v tom kousky rajčat a měli ještě i olivovej, ale ten rajčatovej byl nejlepší. Už jsem tam dlouho nebyla, třeba to ještě mají. To bych na tvým místě zkusila