Zasílám tento náš velmi oblíbený recept pro vánoční pohodu, kdy venku mrzne, až praští:
Jmenuje se MRMLENKA
Do kastrolu dáme 2-3 lžíce cukru, který necháme zkaramelizovat.
Potom přidáme 1 až 3 litru slivovice (nebo hruškovice, jabkovice) a karamel necháme rozpustit.
Přidáme 1-2 lžíce medu (dle chuti každého) a zředíme 1 litrem vody (nebo méně – opět podle chuti každého).
Vše provaříme, až se med rozpustí, a pijeme zásadně teplé společně s přáteli nebo rodinou.
Dobrou chuť
Eva
Pravidla soutěže najdete ZDE.
Soutěžit mohou pouze registrované uživatelky.
Nový komentář
Komentáře
Tak to musí být síla, vcelku chápu ten název
karamel nemusím,slivovici vypije manžel
No tak já karamel bych zvládla ale slivovici nemůžu ani cítit
U mňa bude problém ten karamel.Už som raz hrniec vyhodiť musela :)
slivovice mi smrdí a jak by se asi aroma slivovice podepsalo na celkové chuti.
když já slivovici nemusím
na Valašsku se dělávala zhřívanica. Něco podobného a za éry kořalečního moru se to normálně snídalo.
hmmmmmmmmm zní to zajímavě
no já slivovici vůbec..fujky:)
když já slivovici bytostně nemusím :(, i když jsem z Valašska;)
zajímavý recept
Jsem taky spíš na víno ,ale je to zajímavý recept.
Může to být dobrý!
kdyby se tak dalo ochutnat a pak se rozhodnout :o)
může to být dobrý, ale ten název by chtěl pozměnit.
1/2-3/4 litru slivovice lejt do karamelu? To by mi doma urazili ruce.
to né
tak to neni pro me:(
Vařuňka - tak se tomu říká na Slovensku. Je to opravdu dobré, chutná to i těm, co jinak slivovici nepijou.
S něco nealkoholického pro mlsné jazýčky by nebylo?