DSC_0829.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 3 vejce
  • 100 g medu
  • 200 g najemno nastrouhané mrkve
  • 50 g tvarohu
  • 120 g celozrnné špaldové mouky
  • 120 g bílé špaldové mouky
  • 120 g měkkého másla
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžičky mleté kávy
  • šťáva a kůra z poloviny citronu

Postup

Vejce vyšlehejte s medem do pěny. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte těsto.

Formu na beránka vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do ní těsto, přiklopte horním dílem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, já používám horkovzduch a peču přibližně hodinu. Záleží i na typu formy.

Vyklopte a nechejte vychladnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Netradiční velikonoční beránek naslano

3.jpg

Foto: Mora

Lahodný beránek z piškotového podmáslového těsta

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Piškotový beránek

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková