Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 3 vejce
- 100 g medu
- 200 g najemno nastrouhané mrkve
- 50 g tvarohu
- 120 g celozrnné špaldové mouky
- 120 g bílé špaldové mouky
- 120 g měkkého másla
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžičky mleté kávy
- šťáva a kůra z poloviny citronu
Postup
Vejce vyšlehejte s medem do pěny. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte těsto.
Formu na beránka vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do ní těsto, přiklopte horním dílem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, já používám horkovzduch a peču přibližně hodinu. Záleží i na typu formy.
Vyklopte a nechejte vychladnout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Netradiční velikonoční beránek naslano
Foto: Mora
Lahodný beránek z piškotového podmáslového těsta
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Nebýt té kávy, tak je to opravdu dobrý recept. Vyzkoušela jsem to, přesně podle receptu, a ta káva to úplně zabila. Kombinace mrkve s mletou kávou je
. Jinak to bude moc dobré, ale radím kávu vynechat.