Suroviny:
500 g čerstvé mrkve
200 g brambor
250 g zeleného chřestu
200 g jarní cibulky
kus másla
trochu olivového oleje
800 ml zeleninového vývaru
sůl a bílý pepř
150 g žervé

mrkvová polévkaPostup:
Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, i se zelenými listy, a osmahneme ji na rozpuštěném másle.
Přidáme brambory a mrkev, osolíme a opepříme, dobře promícháme a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme při mírné teplotě asi 30 minut.
Omyjeme chřest, oloupeme spodní část a odřežeme dřevnaté konce. Chřest podélně rozpůlíme a lehce osmažíme na olivovém oleji (asi 5 minut).
Uvařenou polévku rozmixujeme najemno (ale nemusíme!), můžeme ještě dochutit a nalijeme do talířů. Ozdobíme chřestem a kousky žervé.
Podáváme s bagetou, opečenou dokřupava.

Dobrou chuť přeje Lulu.

Reklama