Suroviny:
500 g čerstvé mrkve
200 g brambor
250 g zeleného chřestu
200 g jarní cibulky
kus másla
trochu olivového oleje
800 ml zeleninového vývaru
sůl a bílý pepř
150 g žervé
Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, i se zelenými listy, a osmahneme ji na rozpuštěném másle.
Přidáme brambory a mrkev, osolíme a opepříme, dobře promícháme a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme při mírné teplotě asi 30 minut.
Omyjeme chřest, oloupeme spodní část a odřežeme dřevnaté konce. Chřest podélně rozpůlíme a lehce osmažíme na olivovém oleji (asi 5 minut).
Uvařenou polévku rozmixujeme najemno (ale nemusíme!), můžeme ještě dochutit a nalijeme do talířů. Ozdobíme chřestem a kousky žervé.
Podáváme s bagetou, opečenou dokřupava.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
nee
Mopsička — #14 ani nam nejede
tak tady se mi sliny nezbíhaj
chřest nám nejede
chřest mi moc nechutna
tak toto musím vyskoušet..........!
no tak tu zkusím taky
Výborná! Udělal jsem ji s bílým chřestem, trochu jsem ji před rozmixováním ještě zaprášil, ale asi není třeba. My jsme polívkový a tenhle recept si určitě zapamatuju :-).
ráda bych vyzkoušela!
Né, děkuji...tento recept mě neláká
Polévky mám ráda ale chřest jsem ještě nikdy nejedla
mrkev jsem vařenou nikdy nejedla
já mám takové polévky moc ráda...
takovou polévku nevařím