sla1.jpg

Čtrnáct tun slávek dovezených přímo z Holandska, 36 zapojených pražských restaurací a 13 055 uplatněných voucherů. To jsou jen některé z úspěchů pilotního ročníku food festivalu Prague mussel week, který loni na podzim přivezl do Prahy chuť moře a ukázal Čechům, že mušle nejsou výstřelkem pro smetánku, ale zdravou a chutnou potravinou vhodnou na každý stůl. Kvalitní slávky z holandského Yerseke zaplaví tuzemské restaurace i letos. Druhý ročník Prague mussel weeku se odehraje ve dnech 21. až 27. září.

Zájemci si opět mohou na webu festivalu praguemusselweek.cz zdarma vygenerovat voucher. Oproti loňsku bude nově vystaven na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. S voucherem poté mohou lidé zamířit do několika desítek pražských restaurací ve třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restauranty), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). „Nově ovšem přibude i čtvrtá kategorie Out of Prague, do nového ročníku se totiž zapojí i restaurace mimo hlavní město. Rádi bychom festival rozšířili nejen do dalších velkých měst, ale i do zajímavých turistických destinací. Aktuálně tak jednáme s restauracemi například v Brně či Špindlerově Mlýně,“ prozrazuje druhou z hlavních letošních novinek Jan Škoda, corporate PR & Marketing Manager společnosti HOPI HOLDING, a. s., jež festival pořádá.

Proč ochutnat slávky?

Tak jako všechny mořské plody jsou slávky především mimořádně zdravé. Díky Prague mussel weeku budete mít možnost ochutnat maximálně čerstvé slávky prvotřídní kvality. Od holandských producentů z města Yerseke do Prahy doputují již za 18 hodin od výlovu. V zapojených restauracích se jejich přípravy zhostí zkušení šéfkuchaři a zájemcům se tak nabídne pestrá paleta chutí. Loni se například podávaly slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.

sl2.jpg

O Prague mussel week

Festival Prague mussel week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na Praguemusselweek.cz.

O společnosti HOPI FISH HUB

Posláním společnosti HOPI FISH HUB je stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu, a tím podporovat trend významného růstu spotřeby čerstvých ryb v tomto regionu. Disponujeme nejrychlejší přepravou čerstvých ryb a mořských plodů do regionů CEE. Od moře do Prahy za 18 hodin. Garantujeme ultračerstvé produkty zpracované naším zkušeným a stabilním personálem. Verifikováno rozsáhlou mezinárodní certifikací.