Krásné slunečné ráno!

Podobné téma tu bylo sice na podzim, ale určitě se k němu dá napsat mnoho. Tak tedy, moje osoba patří spíše k těm konzervativnějším typům, po pravdě není nad flák vepřového nebo kus kuřete. Tam má člověk relativně jistotu co jí, ALE... tím ALE je můj přítel Michal, o kterém jsem již několikrát psala, a jeho posedlost ochutnat všecko, všecičko, co má víc nožiček než dvě. Nejlépe, když to má ještě pár tykadélek, popřípadě krovky. To ALE také je, že mě nutí všechno ochutnávat s ním. Protože: „Takovou dobrotu si přece nemůžeš nechat ujít!!!! Nebuď frfňa!!!!“ A tak statečně chroupu a zkoumám ty cizí, netušené možnosti chutí... A o tom, že mi rybičky grundle, které se smaží vcelku, mizí z mrazáku a naše želvičky pak nemají co k jídlu, o tom raději ani nemluvím...

Michal nejvíc miluje šneky, do dneška slintá jako Pavlovův pes při vzpomínce na marocké šneky v pepřové omáčce. Žabími stehýnky byl zklamaný. Sarančata mu lezla do zubů, ale mouční červi, na ty také rád vzpomíná (tak to jediné jsem fakt nebyla schopná pozřít). Mořská chapadýlka napíchaná na špejlích a vařená v oleji přímo na ulici, to je další jeho vzpomínka, při které se zasní. V krabovi bylo málo masa a moc skořápky, která šla špatně dolů. A kuřecí holátka, na těch masa také moc nebylo. Na slepičích pařátcích a hlavičkách grilovaných v myanmarských ulicích nebylo maso vůbec žádné. Ale ten pocit a blažený Michalův výraz, že tohle všechno může ochutnat...

Co jsme si dali s chutí oba dva, chovatelé domácích mazlíčků mi doufám prominou, to bylo morče. Peruánská lahůdka. Opravdu bylo výborné, i když trochu tučné. A piraňa? Ta byla naprosto bez chyby!
Co mě doteď trochu trápí je, že nevím, z čeho byla indonéská polévka, ze které vykukovala žebírka. Michal tvrdí, že prase tak malá žebra nemá a dobírá si mě, že to byl pes. Kdo ví. Muslimové by zase nepozřeli vepřové, Indové hovězí. Ono to vlastně vyjde nastejno.

A k otázkám k tématu? Černé vejce mě příliš neoslovilo, sushi také ne, ale hada, hada bych si dala. Zatím jsem jedla pouze úhoře, a ten byl vynikající!
Posílám pár fotografií z našich cest, abych vám těch pár exotických pochoutek přiblížila i obrazem.

paviocko


Díky! Vy jste vážně ta správná osoba pro dnešní téma :-))) (mimochodem na podzim to myslím bylo „nejhnusnější jídlo" nebo něco na ten způsob, dneska to doufám bude o něčem jiném).
Morče vypadá moc dobře, hned bych si dala!

Reklama