Vážení a milí pekaři a pekařky, ba i nepekaři a nepekařky!

Já a vánoční cukroví. No to je kombinace. Miluju, peču a cpu se. A kdo to má jinak, toho lituju! Poslušně hlásím, na perníčky se těsto chladí v ledničce, odpoledne to rozjedu.

Na víkend mám naplánovanou další část, ale kolik druhů letos bude, je zatím ve hvězdách. Vždycky se dušuju, že „žádný rozjíždění“ a nakonec nikdy neskončím u desíti. Syn je mlsoun, ale každý máme jiné oblíbené druhy, takže každý rok se rodí kompromisy. Vždycky se snažím zařadit i jednu premiéru, k některým se pak vracíme, některé končí v zapadlišti dějin.

Tak mi držte palce, ať to všechno po vánocích rychle vychodím (nebo vyběhám dobíháním městské dopravy) a jako ochutnávku posílám aspoň foto z předchozích let. Pečení zdar, dietám zmar!

p
monkee

Pozn. red.: text nebyl redakčně upraven.


Dnešní téma pro vaše e-maily a příspěvky zní: Pečete vůbec na Vánoce cukroví? Jaké? Anebo si ho objednáte u profesionálů? Máte lepší recept na perníčky než náš Guru ? Máte nějaký jiný originální recept na vánoční cukroví?

Vaše příspěvky zasílejte, jako pokaždé na redakce@zena-in.cz.

Samozřejmě ještě dnes najdeme chcípáka a borce a na konci dne odměníme váš vylosovaný příspěvek. A čím? No přece přepychovou marmeládou na vánoční cukroví!

TÉMATA:
MLSÁNÍ