Musím se pokorně přiznat, miluji plukovníka Sanderse z Kentucky a jeho pikantní kuřecí křidélka, miluji KFC!
Vyznávajíc zdravý životní styl, cítila jsem se zprvu lehce provinile, když jsem v rámci spěšného oběda zaskočila do této restaurace. Naštěstí se mi však do rukou dostal časopis, který je přímo zaměřen na zdravou výživu a ve kterém bylo právě jídlo z KFC uváděno jako jedna z nejlepších možností, kterou nám nabízejí rychlá občerstvení. A tak jsem si pro zajímavost udělala vlastní průzkum, o který se ráda podělím:
V KFC si vybere opravdu každý. Vegetarián i ten, kdo se bez masa neobejde. Základem jídelníčku je kuřecí maso. Čerstvé a výhradně české, to nejlepší: Vodňanské!
A protože není v žádném případě mleté, při smažení nenasaje tolik tuku, což je fajn. Z fritovacího oleje také nemusí mít nikdo strach, neboť je velice kvalitní a pro jeho použití jsou nastavena přísná pravidla. Zaručuji vám, že doma na pánvi si takhle zdravě řízek neuděláte! (V poslední době se také
(Kdo se ho však nebojí, může si samozřejmě dát, řekněme, zcela výjimečně, i ty hranolky…)
Ani nejzapřísáhlejší odpůrce tohoto typu stravování pak nemůže mít žádné výhrady!
Protože snaha o zdravější způsob života je opravu celosvětovým trendem, nemohli ji opominout ani v KFC. S novým jarem se rozjela nová kampaň, jejímž cílem je ještě více oživit nabídku. Ta je nyní obohacena o dva velké saláty, které se prodávají jak samostatně, tak v menu. Jelikož jde o stoprocentně zdravou záležitost, dezertem k nim je čerstvý višňový jogurt a k pití dostanete jablečný nebo pomerančový džus Toma. Je potěšující, že je v malé PET lahvi, kterou si můžete vzít, pokud ho nedopijete, s sebou. Hezky se vejde do kabelky!
Oba saláty jsou vynikající, čerstvě připravované a jistě potěší i největší labužníky. Vegetariánská Italiana už svým názvem napovídá, kdeže tkví její kořeny. Směs křehkých salátů, minirajčátek cherry a kuliček mini mozzarelly vhodně doplňuje zálivka z balsamicového octa, olivového oleje a koření. Navíc jsou v něm dva druhy salátových lístků - baby špenátu a červeného mangoldu. Ochutnala jsem ho a myslím, že směle konkuruje obdobným salátům v mnohých pizzeriích!
Ten druhý, Mexicana, je s kuřecím řízkem, fazolemi, cukrovou kukuřicí a lupínky nachos. Vzhledem k tomu, že jde o záležitost mexickou, nechybí pikantní dresink.
K zavedení salátů na trh se také váže zajímavá akce. Na internetových stránkách www.kfc.cz bude od 24. 4. zveřejněna tapeta, týkající se právě těchto dvou delikates. Kdo si ji stáhne do svého mobilu a přijde si koupit do čtrnácti dnů do KFC salátové menu, dostane slevu 25 %! (Tapety lze také volně přeposílat.) A jestli jste hraví a budete už na stránkách smaženého kuřete z KFC, nezapomeňte hlasovat v soutěži o nejhezčí návrh na kyblík! Každý patnáctý hlas, zaznamenaný do 14. května, získá další poukázku na slevu 100 Kč! Proč toho nevyužít? Vždyť v KFC chtějí, aby co nejvíc lidí ochutnalo a pochutnalo si!
Málem jsem zapomněla na naprosto „bombovou“ informaci! Když jsem nedávno letěla s lacinou nízkonákladovou společností, prostě hezky česky „low costem“, kde nedostanete během letu najíst, věděla jsem, že si stačím něco malého koupit až na letišti. Jenže nakupovat na letišti, byť něco malého, to znamená velké ceny! Jaké bylo mé překvapení, jaká byla má radost, když jsem v terminálu zahlédla to povědomé logo mého oblíbeného „sympaťáka“ Colonela z KFC! Trochu v obavách jsem vstupovala dovnitř. Jakpak se asi odrazí ty příšerné, i vládou diskutované, letištní pronájmy a
Kdo se však chce napít opravdu hóóódně, musí si zajet na Černý Most, kde mají v restauraci bezedný nápoj. Jednou si ho koupíš a pak doléváš. Doslova co hrdlo ráčí! V Americe, tam je to věc běžná, ale u nás, bohužel, dost často zneužívaná. Ale český člověk si poradí i v Americe. Slyšela jsem příhodu, že si jeden turista koupil na začátku své cesty colu, kelímek si pěkně nechal a pak už jen doléval. Ovšem pokaždé na jiném místě. Na každé své zastávce, až přejel celé Státy. ( No, úplně celé možná ne…)
Nakonec ještě zmíním maličkosti. Menu v Čechách je sestaveno a uvařeno pouze z domácích surovin, nejen z českého masa. A jinde ve světě zase z jiných domácích produktů.
A úplně poslední zpráva je pro maminky. KFC pamatuje i na děti. K čemu by jinak měli připravené drobné hračky? Proč by jinak chystali s dětmi třeba narozeninové oslavy? Ale jestli s vámi přesto nebude váš potomek chtít na ten nový salát zajít, nezoufejte, i on jednou vyroste…
Pokud chcete vyhrát v naší soutěži poukázky na 100 Kč do restaurace KFC, soutěžte s námi ZDE. Vyhrát může 100 z vás!!!
Nový komentář
Komentáře
Jenom k té soutěži: Já jsem si koupil Grander menu (což je fakt super porce) a dostal los, ten si přiložíš na plánek na tvém tácu a vydíš co vyhráváš je to docela sranda a výhry jsou opravdu fajn, každý vyhrává hru a navíc tam je raftový zájezd do alp, navigace a švýcarák každý den.
[size= 12pt; font-family: "Times New Roman"; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: EN-GB; mso-bidi-language: AR-SA]Jo, musíš si koupit Grander Menu, dostaneš los a můžeš vyhrát rafty ve Švýcarskejch Alpách. Ale v jaký pobočce maj ty tři losy se kterýma pojedeš raftovat, to ti bohužel neporadim..[/size]
Nevíte o té soutěži, co je teď v kfc?
Tak zdravej není žádnej fastfood, ale i spousta jiných jídel. Ani párky - tam už vůbec není vidět co tam dali - přesto si ráda občas dám. Hamburgra si ale radši děláme doma. Je to pak kvalitnější a bašta.KFC nám moc chutná už spousta let,jen holt ty kalorie! :)
Zrovna dneska jsem tam byla na Twistru. Nechodím často, spíš výjimečně, protože žádná reklama mě nepřesvědčí, že hranolky a cola je něco zdravýho. Ten lupen salátu ve Twistru to asi nedožene.
Ale Twistra si jednou za 1-2 měsíce dám, když je chuť.
Nejsem skalní vyhýbač.
Vivian: hmm...když jsme byli ve spalovně, museli jsme se objednat 14 dní předem a viděli jsme jen vybraný kousek s omezeným provozem. Dotazy se odpovídaly jen některé. Když byl mladej v KFC, bylo tam 10 dvanáctiletých děcek v salónku, odkud se šlo do kuchyně za plného provozu - děcka zezadu koukala (i rodiče směli kouknout) a zepředu se normálně obsluhovalo. To je dost podstatný rozdíl. Jo a ohlásit stačilo den předem.
KFC mi nevadí, naopak, saláty a twister můžu furt.
Dělám ve firmě, která provádí montáž vzduchotechnický zařízení. Součástí je i provoz a údržba. Do některých hospod mám od montérů a dokonce i šéfa zakázáno chodit. Jiné zase doporučí.
pajda: když byla nedávno řeč o třídění odpadu, tak jsi psala o dnech otevřených dveří ve spalovnách, ale v úplně jiném duchu
Třeba je to ve fast foodu podobné
pajda: No vida, to jsem ani nevěděla. Je fakt, že já jsem v KFC nikdy neměla pocit, že by něco bylo připálené nebo přepálené. Naopak.
Kadla: do KFC dozadu se dá jít podívat - přesněji - dělají tam jednak otevřené dny a jednak dětské párty, kde je v ceně i vlastnoruční osmažení hranolků. Syn tam narozeniny měl a líbilo se. Osobně jsem měla problém v jedné nejmenované brněnské restauraci, považované za luxusní - poté, co jsem nadzvedla kuřecí steak jsem pod ním objevila zbytky připáleného hovězího a kousky panády z žampionů od vedlejšího stolu
barkl2: takových hospod tady máme hodně
Majucha:
Ochutnala jsem, pečené a smažené kuře mi prostě nejede.
Nevim proč to tak je, ale pečené a smažené kuře mě dusí a obrací se mi žaludek.
Evikus: Přírodní plátek nebo nudličky kuřecího salátu nebo v číně mi chutnají.
já jsem se jednou v KFC a Macovi stravovala tři dny, rozuměj 1x denně jídlo 3dny za sebou, protože se mi nedařilo a pak už ani nechtělo hledat v Praze nějakou hospodu s jídlem pod 300kč. a tyto fast foody jsou fakt na každým rohu...
No tak zrovna ten přepálenej tuk jde dost dobře poznat podle chuti a vůně
Vivian: To je pravda, to nevíme. Ale čerstvý olej si na smažení řízků neberou v žádné restauraci, páč by přišli na buben. A ty přepálené hrůzy, které jsem měla to potěšení jíst v některých poměrně drahých restauracích, ty bych teda nikomu nepřála. Takže problém oleje není problémem fastfoodu, ale restaurací všeobecně... To by člověk holt pak nemohl nikam.
Kadla: doma si třeba beru na smažení pokaždý čerstvej olej
Dělají to i ve fast foodech? Asi jak kde... každopádně do kuchyně jim člověk nevidí, takže nikdy neví... v reklamě samozřejmě můžou tvrdit co chtějí...
Majucha: Tak si zkus ty ruce napřed umejt nebo si vem gumový rukavice
Uvidíš, zlepší se to
Amálie: jsi první člověk, co od něj slyším že nejí kuře. Když nepočítám vegetariány, vegany a jim podobné. A co přírodní kuřecí plátek? Mňam
Majucha: Jojo. Když pominu Amálii, která vůbec nejí kuře (což chápu, já taky třeba nepiju mléko), tak mi připadá legrační, jak spousta lidí tady říká, že je to v KFC "fuj". Přitom zrovna ten jejich popkorn, na který tam občas zajdu já, je naprosto k nerozeznání od normálního kuřecího řízku, akorát že je to na menší kousky. A troufám si říct, že je tam ten kuřecí řízek lepší než v kdekteré klasické restauraci. Samozřejmě si taky nedělám iluze o tom, že by to byla zdravá strava, ale - kruci - já doma ty kuřecí řízky taky občas smažím. Tak to přece nebudu odsuzovat. Nebo opravdu žádná z vás, co tady tak brojíte proti smaženému kuřecímu, doma řízky neděláte?