DSC_1709.jpg (161 KB)

Suroviny

  • 800 g mletého masa (směs vepřové a hovězí)
  • sůl
  • pepř 
  • tymián
  • 3 lžíce hořčice
  • 8 sušených rajčat naložených ve slunečnicovém oleji
  • 2 vejce
  • strouhanka na zahuštění
  • 1 kg brambor
  • 200 ml smetany ke šlehání

DSC_1713.jpg (91 KB)

Postup

Brambory důkladně omyjte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky. Pekáč vymažte trochou oleje, ve kterém byla naložena rajčata a naskládejte do něj brambory. Osolte, opepřete.

Do mísy dejte mleté maso, hořčici, nadrobno nasekaná sušená rajčata, vejce, lístky čerstvého tymiánu. Ochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Nejlépe se vám bude pracovat rukama. Podle potřeby zahustěte trochou strouhanky. 

Z mletého masa tvarujte válečky, které skládejte nahoru na brambory v pekáči. 

DSC_1715.jpg (80 KB)

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba půl hodiny. Poté zalijte smetanou a dopečte ještě dozlatova a až budou brambory měkké. Brambory od pečeného masa chytnou výbornou chuť.

Dobrou chuť přeje Elly.

S mletým masem se dobře vaří

Špagetová dýně zapečená s mletým masem

dyne1.jpg (194 KB)

Grilované placičky z mletého masa

placickymletemaso.jpg (40 KB)

Výborná sekaná snadno a rychle

DSC_0311.jpg (75 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama