Mlékárna Valašské Meziříčí uspěla na České chuťovce 2018
Mlékárna Valašské Meziříčí se pravidelně se svými výrobky účastní soutěží kvality. Letos poprvé se Mlékárna Valašské Meziříčí zúčastnila soutěže Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka. Odnesla si rovnou tři ocenění. Českou chuťovku získaly výrobky Kysaná smetana z Valašska a novinka Smetanový jogurt PREMIUM čokoládový s jahodami. Dětskou chuťovku pak Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky.
„Příležitost zúčastnit se soutěže Česká chuťovka a Dětská chuťovka byla pro nás možnost ukázat, že naše výrobky jsou vyrobeny tradičním způsobem a z kvalitních surovin,„říká ing.Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Ocenění získaly tři naše výrobky, přičemž Smetanový jogurt PREMIUM čokoládový s jahodami je letošní novinkou na trhu,“dodává Radka Benešová.
NOVINKA Smetanový jogurt PREMIUM čokoládový s jahodami nebo višněmi či meruňkami
Smetanový jogurt čokoládový je specifický svou jemnou chutí a hustou konzistencí. Jogurty jsou vyrobeny z kvalitního mléka z Valašska a jejich typickým znakem je ovocná příchuť na dně kelímku. Jogurtová složka obsahuje pouze smetanu a živé jogurtové bakterie, což dodává jogurtu na kvalitě a tradiční chuti. Pestré složení dělá ze smetanových jogurtů ideální produkt pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Nová řada Smetanové jogurty PREMIUM čokoládový vyrábí Mlékárna Valašské Meziříčí s jahodami, višněmi nebo meruňkami a obsahuje 8% tuku.
Acidofilní mléko vanilkové s lněnými semínky a cereáliemi
Acidofilní mléko obsahuje různé druhy cereálií jako oves, drcený ječmen, pšenici nebo lněné semínko. Obsahuje tři procenta tuku. Acidofilní mléka jsou zákazníky velice oblíbená pro svůj blahodárný vliv na organismus, obsahují totiž probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria a Streptococcus thermophilus. Díky kvalitnímu obsahu i dobře zvoleným příchutím, vzniká kombinace prospěšného a chutného. To se projevuje na zvyšující se poptávce po těchto mléčných nápojích, přičemž právě len se opět vrací do jídelníčků stále častěji. Při výrobě Acidofilního mléka je mléko zakysáváno tradiční zákysovou – smetanovou - kulturou a kulturou Lactobacillus acidophilus s výrazně probiotickými účinky. Jedná se o bakterie mléčného kvašení, které výrazně ovlivňují pozitivní složení střevní mikroflóry, což zvyšuje obranyschopnost organismu. Acidofilní mléko dodává organismu ve větší míře také například vitamin B12. Chuť acidofilního mléka je oproti smetanovému zákysu výrazně kyselejší. Na trh se dodává také v řadě ovocných příchutí.
Kysaná smetana z Valašska
Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. V loňském roce tato smetana získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje.
Nový komentář
Komentáře
Dneska jsem kupovala 12 čokoládových z Valašska.
To je dobře, že Mlékárna VM získala ocenění, však jsou jejich výrobky chutné a hlavně české.
A to se nedivím, má opravdu výborné produkty