Nedovedete si představit jídelníček vaší rodiny bez jogurtů, jogurtových nápojů, sýrů a všech ostatních mléčných výrobků? Také se divíte, že jen co odpoledne nakoupíte, večer zjistíte, že po těchto výrobcích se jen zaprášilo?
„No jo, dětičky…….,“ povzdechnete si, ale zároveň máte dobrý pocit, že jste koupila to, co vašim dětem chutná…….

Pokud jste si oblíbili jogurtové nápoje, určitě oceníte novinku od Danone – jogurtové nápoje Danone, Activia a Vitalinea v praktických lahvičkách.
Nová produktová řada se skládá ze šesti jogurtových nápojů. Můžeme se tedy těšit na Danone nápoj s příchutí jahody a s příchutí čokolády, která je oblíbená hlavně u dětí. Značku Activia bude mezi nápoji v lahvičkách reprezentovat příchuť tropického ovoce s vlákninou a příchuť vanilky.

Tyto nápoje vedle běžných jogurtových kultur obsahují stejně jako ostatní výrobky značky Activia i unikátní živé kultury Bifidus Essensis®. Ty při pravidelné konzumaci pomáhají udržovat kvalitu a rovnováhu střevní mikroflóry. Vláknina navíc podporuje účinky Bifidus Essensis. 
Značka Vitalinea nápoj přichází s příchutí jahody, která je jednou z nejúspěšnějších u značky Vitalinea. Absolutní novinkou je u této značky příchuť ananasu.
Tento nápoj je svým složením vhodný především pro ty, kteří dbají na svoji štíhlou linii.

Víte všechno o jogurtu? Víte, proč je zdravý?
Pokud ne, tak si přečtěte tyto zajímavé informace o tom, co vlastně v jogurtech a jogurtových nápojích probíhá a co přispívá našemu zdraví:
· Jogurt pochází původně z Balkánského poloostrova. Jogurtovou kulturu, používanou při jeho výrobě, tvoří dva druhy mikroorganismů: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
· Během fermentace je část laktosy (mléčného cukru) přeměněna bakteriemi na kyselinu mléčnou a další sloučeniny, které dávají výrobku jeho charakteristické chuťové, popř. i dietetické vlastnosti. Vzniklá kyselina mléčná způsobuje sražení kaseinu (kasein = jedna složka mléčné bílkoviny) a vznik konzistence typické pro jogurt.
· Jogurtová kultura je příkladem symbiosy (= prospěšného soužití) dvou druhů bakterií. Nejdříve začínají růst streptokoky, které vyprodukují kyselinu mléčnou a spotřebují částečně kyslík, čímž vytvoří prostředí vhodné pro růst laktobacilů. V další fázi pak laktobacily štěpí bílkoviny, a tím vytváří látky potřebné pro další růst streptokoků.
· Jogurt a ostatní fermentované mléčné výrobky jsou příkladem biologické konzervace, kdy vzniklá kyselina mléčná snižuje pH výrobku, a tím zamezuje růstu nežádoucích bakterií.
· Mléčné bakterie obsažené ve fermentovaných výrobcích mají blahodárný vliv na zdraví konzumentů. Tímto se vyznačují zvláště bakterie rodu Bifidobacterium, které kromě klasické jogurtové kultury obsahuje např. náš výrobek ACTIVIA. Tyto bakterie jsou přítomny v zažívacím traktu kojenců a brání rozvoji nežádoucích hnilobných mikroorganismů.
· S přibývajícím věkem podíl bifidobakterií klesá. Bylo však prokázáno, že tyto bakterie jsou schopny znovu náš zažívací trakt osídlit a jejich pravidelná konzumace působí pozitivně nejen na trávicí pochody, ale i na celkový zdravotní stav konzumentů.
· O tom, že jogurty jsou skutečně „ŽIVÉ“ svědčí počty mléčných bakterií, které obsahují. V 1 g jogurtu se jich nachází několik miliard!!!

Pokud se chcete dozvědět více informací o výrobcích Danone, navštivte tyto stránky: www.danone.cz

          
Reklama