65cb575ed04cbblobid0.jpg

Foto: Shutterstock

Suroviny

  • vepřová panenka
  • cibule
  • česnek
  • máslo
  • sůl a pepř
  • hořčice
  • houby - čerstvé, mražené, sušené (klidně žampiony)
  • mouka
  • vývar
  • bílé víno
  • malé okurky cornichons
  • kysaná smetana
  • čerstvá zelená petrželka

65cb56f083df4obrazek.jpg
Foto: Šárka Škachová

Postup

Maso na nudličky krátce opéct s cibulkou na klínky a stroužkem česneku na horké pánvi, potom dát stranou do tepla.

Na kousku másla orestovat houby, osolit, opepřit, lehce poprášit moukou a zalít malým množstvím vývaru a 10 minut povařit. Přidat mrňavé okurky cornichons na nudličky, lžičku hořčice, kapku bílého vína a vrátit orestované maso do pánve.

Přidat lžíci kysané smetany, hrst nasekané petrželky a krátce prohřát. Jako příloha se hodí všechno možné.

A ty červené kuličky na omáčce, to je červený rybíz naložený ve vlastní šťávě. Tyhle domácí zásoby jsou vždycky bonusem. Rybíz ve vlastní šťávě se hodí skoro všude.

Tip autorky: Jediná chyba je ta, že jsem použila nízkotučnou smetanu. Ta neudělá nikdy hezkou texturu omáčky. Příště už ji nekoupím.
Pokud jde o houby, použila jsem hlívu ústřičnou, kterou jsem měla od loňské sezóny zavařenou. Hodí se i jiné tvrdé houby (žampióny, lišky). 

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.