Foto: Shutterstock
Suroviny
- vepřová panenka
- cibule
- česnek
- máslo
- sůl a pepř
- hořčice
- houby - čerstvé, mražené, sušené (klidně žampiony)
- mouka
- vývar
- bílé víno
- malé okurky cornichons
- kysaná smetana
- čerstvá zelená petrželka
Foto: Šárka Škachová
Postup
Maso na nudličky krátce opéct s cibulkou na klínky a stroužkem česneku na horké pánvi, potom dát stranou do tepla.
Na kousku másla orestovat houby, osolit, opepřit, lehce poprášit moukou a zalít malým množstvím vývaru a 10 minut povařit. Přidat mrňavé okurky cornichons na nudličky, lžičku hořčice, kapku bílého vína a vrátit orestované maso do pánve.
Přidat lžíci kysané smetany, hrst nasekané petrželky a krátce prohřát. Jako příloha se hodí všechno možné.
A ty červené kuličky na omáčce, to je červený rybíz naložený ve vlastní šťávě. Tyhle domácí zásoby jsou vždycky bonusem. Rybíz ve vlastní šťávě se hodí skoro všude.
Tip autorky: Jediná chyba je ta, že jsem použila nízkotučnou smetanu. Ta neudělá nikdy hezkou texturu omáčky. Příště už ji nekoupím.
Pokud jde o houby, použila jsem hlívu ústřičnou, kterou jsem měla od loňské sezóny zavařenou. Hodí se i jiné tvrdé houby (žampióny, lišky).
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Nový komentář