4 tipy co připravit pro nečekanou návštěvu
Občerstvení z toho, co máte doma - Připravte jednoduché občerstvení z běžných surovin - krájenou zeleninu s dipem, toast s avokádem nebo sýrové prkénko. Kreativně využijte to, co najdete v lednici.
Nápoje pro každou příležitost - Mějte vždy v zásobě kávu, čaj a nějaký nealkoholický nápoj. Pro slavnostnější příležitosti se hodí láhev vína nebo prosecca, kterou můžete mít v lednici nejen pro nečekané návštěvy.
Mražené záchranné balíčky - Udržujte v mrazáku pár položek, které lze rychle rozmrazit - domácí koláč, sušenky nebo slané pečivo. V případě potřeby je můžete během pár minut servírovat.
Improvizovaný dezert - Naučte se jednoduchý recept na dezert z běžných surovin - například čokoládový mug cake z mikrovlnky nebo ovoce s medem a jogurtem.
Suroviny
- 200 g párků
- 1 balení rozváleného listového těsta
na potření těsta
- 3 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky
krémový dip
- 100 g zakysané smetany
- 100 g pomazánkového másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 balení Francouzské salátové zálivky Avokádo
na potření
- 1 vejce
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Každý párek rozkrojte na 3 až 4 menší kousky.
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy - velikost podle kousků párků. My jsme na 200 g párků rozkrájeli listové těsto na 20 proužků.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku - hořčici, kečup, med, papriku a kmín.
Každý proužek těsta potřete tenkou vrstvou připravené omáčky.
Na jeden konec každého proužku položte kousek párku a zabalte ho do těsta tak, aby vznikl malý závitek.
Závitky položte jeden vedle druhého (nechejte maličké rozestupy) do nižší zapékací misky.
Rozšlehejte vejce a potřete jím každý závitek. Pečte v předehřáté troubě 45 minut, dokud těsto nezezlátne a není křupavé.
V misce vyšlehejte zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem do hladkého krému.
Přidejte Francouzskou zálivku a důkladně promíchejte.
Postupně zašlehejte i olivový olej. Přendejte do servírovací misky a podávejte k upečeným párečkům.
Nový komentář