Foto: Mionetto

Na těsto:

  • 3 velká vejce
  • několik kapek citronové šťávy
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička balzamika (pomůže vytvořit tvrdou krustu)
  • 75 g hořké rozpuštěné čokolády se 70 % kakaa (můžete a nemusíte přidávat)

Na krém:

  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 150 ml smetany na šlehání

Na ozdobu:

  • 200 g malin
  • můžete přidat další ovoce jako jsou borůvky nebo jahody

Předehřejte si troubu na 140 °C a plech si vyložte pečicím papírem. Oddělte žloutky od bílků, které pak v misce se špetkou soli a několika kapkami citronové šťávy vyšlehejte do tuhého sněhu. Postupně k němu přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu. Roztavenou čokoládu společně s balzamikem zapracujte do hmoty. Pokud čokoládu vmícháte krátce a jemně, vytvoří se mramorování.

Na pečicí papír poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed zadní stranou lžíce udělejte dolíček. Vložte do trouby a pečte 1 hodinu, poté vypněte troubu, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.

Mezitím vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a poklaďte jí na dortíky. Povrch ozdobte malinami a případně dalším ovocem.

Přečtěte si, jak přišel zákusek ke svému jménu: Pavlova není jen zákusek

Reklama