Odborníci z modletického masozávodu, kteří zpracovávají maso značky K-Mistři od fochu z Modletic! pro prodejny Kaufland potvrzují, že letošním hitem pro grilování je oblíbená vinná klobása. Zeptali jsme se na to proč, co stojí za tak velkou oblibou a jak jí v Modleticích pro své zákazníky připravují. Děkujeme za rozhovor, na který odpovídal pan Vladimír Janda, vedoucí masozávodu Kaufland v Modleticích.

Kaufland-Vinna-klobasa-dle-rec.-z-roku-1955-1-.jpg

V rámci nabídky pro grilování je od značky do K-Mistři od fochu z Modletic! také velmi oblíbená vinná klobása. Vyrábíte si tuto pochoutku sami?
Ano, Vinnou klobásu vyrábíme sami v Modleticích.

Jak často ji vyrábíte? Můžeme si ji v Kauflandu koupit po celý rok?
Vinnou klobásu vyrábíme pravidelně tak, aby se k zákazníkům dostala vždy čerstvá a je zalistovaná celoročně jako stálý sortiment.

Díky čemu je tento druh klobás tak oblíbený?
Vinná klobása má v Čechách dlouholetou tradici, v kuchyni i na grilu má spoustu možností využití – její příprava není náročná, je tedy ideálním tipem na rychlou večeři nebo jako skvělá pochoutka na gril.

Většina z nás si vinnou klobásu spojuje spíš s Vánocemi, naučili jste své zákazníky, že grilovací sezóna se bez vinné klobásy neobejde?
V posledních několika sezonách je na špičce mezi grilovacími artikly. V rámci promo akcí pořádaných Kauflandem, jako jsou různá setkání v komunitních zahradách, koncerty, benefiční akce a podobně, jsme našim zákazníkům klobásu nabízeli k ochutnání v různých variantách, ať už jako „Hamburger“ v bulce, nebo jako „hotdog“ s různými variantami dresingů doplňujích její chuť.

Hot-dog-s-vinnou-klobasou-smazenou-cibulkou-a-horcicny-relis3.jpg

Jaké jsou její hlavní ingredience?
Základem jsou čerstvé suroviny – vepřové a hovězí maso a Veltlínské zelené ze Zámeckého Vinařství Bzenec a přírodní skopová střívka.

Máte nějakou tajnou recepturu na vinné klobásy?
Vinnou klobásu K-Mistři od Fochu z Modletic! vyrábíme podle receptury z roku 1955.

Proč by si zákazníci měli koupit zrovna tu od K-Mistři od fochu z Modletic!? V čem je výjimečná?
Je vyráběná podle tradiční receptury, pouze z čerstvých surovin s českým vínem ze Zámeckého Vinařství Bzenec.

S jakými dochucovadly se dá chuť vinné klobásy propojit?
Výborná je připravená na grilu jako hamburger s hořčicí a kysaným zelím, nebo jako hotdog s majonézovým dresingem a smaženou cibulkou.

Pokud budeme vinnou klobásu grilovat, kolik potřebujeme času ne její propečení?
Čas je závislý na teplotě při grilování, nicméně správně propečená klobása se pozná podle toho, že je na dotek pevná a má zlatavou barvu.

64c123c60402eHot-dog-s-vinnou-klobasou-smazenou-cibulkou-a-horcicny-relis1.jpg

Dá se položit na gril přímo z ledničky nebo je lepší jí nechat přejít na pokojovou teplotu a pak teprve jí grilovat?
Klobásu je lepší před grilováním nechat vytemperovat, dojde k rozvinutí chuti a zabrání se popraskání střívka.

Jak se má ideálně vinná klobása po zakoupení uchovávat? Pokud ji budeme mít v chladničce, jaká je její trvanlivost – je to potravina pro přímou konzumaci nebo ji můžeme nějaký čas skladovat a pak teprve sníst?
Po zakoupení je ideální klobásu přepravit v termoobalu tak, aby nedošlo k porušení teplotního řetězce. Trvanlivost je vždy uvedena na obalu výrobku. Jedná se o čerstvou syrovou klobásu, kterou je nutné před konzumací tepelně opracovat.

Děkujeme za rozhovor a už se těšíme, jak si vinnou klobásu od K-Mistři od fochu z Modletic! doma ugrilujeme!

64c123f3622b5Logo-K-Mistri.jpg

Více najdete na www.kaufland.cz

Náš článek