Použila do něj uzené maso od značky K Mistři od fochu z Modletic!, které jsme měli možnost ve spolupráci s hypermarketem Kaufland testovat, jedná se o jejich privátní značku a je výborné.
Recepty pro nás připravila bloggerka Adriana, kterou můžete sledovat na Somethingsometimes.cz a na Instagramu.
První recept si můžete přečíst na této stránce: Velikonoční tip: recept na 4x zelenější velikonoční sekanou s uzeným masem
Šťavnaté uzené Velikonoční nádivka je tradiční lahůdka a neměla by chybět na žádném stole. Skvělou chuť jí dodá uzené. Kaufland vyrábí uzená masa pod značkou K-Mistři od fochu z Modletic! ve vlastním masozávodě u Prahy. Obsahují minimálně 90 % masa, jsou vyrobena podle Českých cechovních norem, uzena na bukových štěpkách a neobsahují zvýrazňovače chuti. V loňském roce díky své lahodné chuti a šťavnatosti získala již podruhé za sebou ocenění „Česká chuťovka“ a „Nejlepší novinka Volby spotřebitelů“. |
Co takhle vyzkoušet šátečky s uzeným masem a se zelím? Jak na to? Adriana nám to ráda napsala:
Tenhle recept jsem vymyslela tak trochu náhodou. Když jsem pekla velikonoční sekanou, zbylo mi doma trochu uzeného masa, které jsem na zmíněnou dobrotu použila. Já se sice teď pustila do svého pravidelného jarního detoxu, ale můj muž tuhle filosofii jaksi neuznává. A tak jsem potřebovala vymyslet, jak na rychlou večeři, než se muž vrátí z práce domů. Podívala jsem se do lednice a voilá...
foto: Adriana Martinovičová, http://www.somethingsometimes.cz
Co budete potřebovat na šátečky s uzeným a se zelím?
- balení listového těsta
- 1 vajíčko
- 1 červená cibule
- 1 balení kysaného zelí
- 100 g uzeného masa (mix boku a rolované pleci, já je mám z Kauflandu značky K-Mistři od fochu z Modletic!)
- sůl, pepř a petrželka na dochucení
- máslo na vymazání formy
- kyselé okurky (skvělou volbou jsou K-Favourites Premium Cornichons - mini okurčičky s medovou příchutí, také z Kauflandu) k servírování
foto: Adriana Martinovičová, http://www.somethingsometimes.cz
Recept na šátečky s uzeným a se zelím:
- uzené si nakrájejte na kostičky a dejte ho do pánve
- nakrájejte nadrobno cibuli a přidejte ji k uzenému masu
- vše promíchejte a nechte osmahnout
- přidejte do pánve zelí, ze kterého vymačkáte vodu
- osolte, opepřete a promíchejte
foto: Adriana Martinovičová, http://www.somethingsometimes.cz
- listové těsto rozrolujte na plechu a rozřezejte ho na 8 stejných sekcí
- doprostřed sekce vždy dejte dostatek hotové náplně
- těsto zabalte jako šátečky
- rozšlehejte si vajíčko a šátečky jím potřete
foto: Adriana Martinovičová, http://www.somethingsometimes.cz
- dejte péct na 160 stupňů na 20 minut do trouby
- podávejte s kyselou okurčičkou a posypané petrželkou
foto: Adriana Martinovičová, http://www.somethingsometimes.cz
A máte hotovo! Snadné, rychlé a dle mého muže fakt skvělé!
Další články:
- UZENÉ S „ČESKOU CHUŤOVKOU“
- Velikonoce plné chutí s Kauflandem
- Ochutnali jsme veganské mleté. Přečtěte si, jestli může chuťově konkurovat klasickému hovězímu
Nový komentář
Komentáře
Podle mě je půl kila kysaného zelí na 8 šátečků moc. Ale třeba paní křivdím a opravdu to tam nacpala.
Může to být i dobrota.
To není "rychlá" večeře, to je piplačka na hodinu nejmíň.