Foto: Pavel Gwužď
Jsme v nádherném Obecním domě. Jaký k němu máte vztah?
Velmi blízký. Často jsme sem chodili, zvlášť do Francouzské restaurace, i když už se teď jmenuje jinak. Každý rok na Štědrý den, 24. prosince, jsme sem chodili na oběd, konkrétně na šneky. Byla to taková naše tradice, společně se Štefanem Margitou, Hankou Zagorovou, rodinou Beránkových a dalšími přáteli. Pro mě má Obecní dům vánoční atmosféru, a proto k němu mám opravdu srdečný vztah.
Jste tradiční člověk? Jaký význam mají pro vás tradice?
Asi bych neřekl, že jsem velmi tradiční, ale určité tradice dodržuji, například Vánoce, jak by měly být. Neřídím se ale úplně všemi tradicemi, to už by asi ani nešlo. Hodně času trávíme na Tenerife, kde máme dům, a tam se naopak slaví Velikonoce daleko víc než Vánoce, což je zajímavé. Jinak proplouvám rokem, soustředím se na rodinu, práci, a svátky moc neprožívám.
Foto: Pavel Gwužď
Kolik času tedy trávíte na Tenerife a kolik u nás?
Když to vezmu procentuálně, tak je to asi 60 % tady a 40 % tam.
Proč jste si vybral právě Tenerife?
Kvůli teplu a dostupnosti. Celý rok je tam příjemné počasí a přitom to není daleko. Od našeho domu do domu na Tenerife to trvá šest hodin. Na letišti strávím asi tři čtvrtě hodiny ve VIP salonku, pak si v letadle vypiju šampaňské, podívám se na film a za 4,5 hodiny jsem tam. Zavazadla nebereme, všechno máme na místě. Z letiště jsme doma za patnáct minut, je to opravdu pohodlné a dlouhé skoro jako jet z Prahy do Ostravy.
Takže pro vás je plavková sezóna po celý rok?
To bohužel ne. Jsem tak vytížený, že si nemůžu čas diktovat, jak bych chtěl.
Jaký máte vztah k aktuálnímu ročnímu období?
Mám rád všechna roční období. Je to úžasné, kde žijeme, protože na Tenerife nemají jaro, léto, podzim ani zimu, a každé období má své kouzlo. Samozřejmě by byla zima krásnější, kdyby víc sněžilo. Poslední dobou ale bývá spíš na blátě, takže v zimě často odjíždíme do tepla. Vánoce trávíme tady, ale hned po nich, třeba 27. prosince, odletíme na Tenerife a zůstáváme tam přes Nový rok a část ledna. Podzim je nádherný, když se všechno barví do zlata a bronzova, sluníčko zasvítí, a to je opravdu kouzelné. I zeleň má v sobě krásu, jen léto už někdy bývá příliš horké. Na všem si člověk může najít něco pozitivního i negativního, záleží na úhlu pohledu.
Zmínil jste šampaňské, máte také svůj recept na svařák?
Můj recept je velmi jednoduchý, protože teď držím určitý režim, abych si udržel váhu. Tenhle klasický svařák s karamelem, co jste tu viděli, je sice výborný, ale pro mě teď není ideální. Kdybych vypil půl litru, hned bych přibral dvě kila. Je hodně sladký. Já mám radši svařák s méně cukru, více koření, trošku hřebíčku, aby to nebylo tak sladké a bylo to pro mě poživatelné.
Jaká dieta vám tedy funguje?
Nejde ani o dietu, spíš o nový způsob stravování a přístup k životu. Vyřadil jsem cukry, sacharidy, tvrdý alkohol a pivo. Jinak si stále dopřávám maso, bifteky, zeleninu, vajíčka a tučné sýry. Uzeniny můžu, ale bez příloh. K tomu červené nebo bílé víno, případně šampaňské.
A co sport? Máte nějaký oblíbený pohyb?
Ano, třikrát týdně chodím do posilovny s trenérem, kterým je můj synovec Robert. On se o mě stará a zároveň se mnou jezdí jako technik a osobní asistent na všechna vystoupení. Tréninky jsou náročné, musí to fungovat, mám k němu respekt. K tomu se snažím hrát tenis dvakrát týdně. A samozřejmě při koncertech a vystoupeních se taky hýbu. Myslím, že mi to teď funguje a doufám, že se mi to podaří udržet, protože v mém věku je důležité zůstat v kondici.
Zdroj: Autorský článek
Nový komentář
Komentáře