71258815_419356058724709_812923784557232128_n.jpg (91 KB)

Mexický guláš je perfektní a velice jednoduché jídlo. Když na něj použijete fazole z plechovky, je hotový doslova za pár minut. Upečte k němu domácí chléb, jako Darina, která tentokrát do základního receptu na chleba přidala cibuli.

Suroviny

  • 300 g kvalitní klobásy
  • 150 g slaniny
  • 2 velké cibule
  • 2 plechovky sterilovaných fazolí (klidně můžou být každé jiné) v tomatové omáčce
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • kmín
  • sádlo

Postup

Cibuli nakrájejte nahrubo a dejte opékat do hrnce, na rozehřáté sádlo. Přidejte slaninu, nakrájenou na kostky a klobásu na kolečka. Opékejte společně pět minut. Zasypejte paprikou. Kdo chce hodně guláše a bude přidávat více vody, může lehce zasypat hladkou moukou k zahuštění.

Přidejte fazole a kukuřici z plechovky. Klidně můžete použít fazole v pikantní omáčce. Přidejte také vodu, podle potřeby. Aby byl guláš hustý tak, jak máte rádi. Ochuťte prolisovaným česnekem a kořením. 

Prohřívejte asi deset až patnáct minut. Chutě se krásně spojí. Není potřeba vařit déle.

Podávejte s domácím chlebem.

Dobrou chuť přeje Darina Egerová.

Jaký chleba upéct k mexickým fazolím?

Darina upekla tento - jednoduchý chléb bez hnětení

chleb1.jpg (93 KB)

Jogurtový kváskový chléb

chleba.jpg (74 KB)

Nejchutnější bezlepkový chleba

chleba2.jpg (65 KB)

Zdroj fotografií: Darina Egerová, archiv redakce

Reklama