Suroviny

150 g sojového granulátu (jeden sáček)
3 červené papriky
1 plechovka bílých fazolí
1 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce rajského protlaku
1 lžíce cukru
chilli koření
sůl a pepř

mexické sojové maso

Sojový granulát si připravíme podle návodu na obalu, případně podle návodu v našem minulém testování sojových kostek.
Vývar z granulátu si dáme stranou, ještě ho budeme potřebovat.

Na trošce oleje nebo sádla si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní hotové sojové maso. Osolíme a opepříme podle chuti.
Papriku nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, podle toho, jak se nám to líbí, a přidáme k sojovému granulátu.

Dochutíme rozdrceným česnekem, rajským protlakem a chvíli mícháme na pánvičce. Pokud se nám kvůli trošce rajského protlaku nechce otevírat celá konzerva (případně krabička), můžeme použít bílé fazole v tomatové omáčce a zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Protože teď je ten správný okamžik k jídlu přidat fazole.
Klidně použijte fazole červené, větší či menší.

Zdá se vám výsledek příliš hustý? Můžeme ještě rozředit vývarem ze sojových kostek. Teď už jen lehce promícháme a velice krátce necháme podusit, aby se nám nerozvařily fazole.

Podáváme s těstovinami, případně s čerstvým chlebem. Vyzkoušeno ale i s rýží, a bylo to výborné!

Dobrou chuť přeje elly.