Foto: Akademie kvality

Ingredience:

Na koláč:

200 g vařených brambor
600 g meruněk
250 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1 vejce
100 g másla
250 g plnotučného tvarohu
sůl

Na drobenku:

200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g cukru krupice

Postup:

Na drobenku rozehřejte na pánvičce cukr s máslem a přidejte mouku, doku nevznikne drolivá směs. Nechte vychladnout. Uvařené a vychlazené brambory nastrouhejte najemno a smíchejte s moukou, cukrem, vejcem a změklým máslem. Přidejte špetku soli a vypracujte hladké těsto. Těsto naneste na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohem a poklaďte ho vypeckovanými meruňkami.
Koláč pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 stupňů. Na posledních deset minut pečení zasypte drobenkou.

Tip:

Nejen do těsta, ale i do bramborové kaše a na bramboráky jsou nejvhodnější volbou brambory varného typu C. Protože mají měkkou dužninu, mají tendenci se rozvařit.

Další ovocné buchty: 

Zázračná jahodová bublanina

111.jpg (109 KB)

Foto: Lenka Mastešová

Třešňová bublanina s čokoládovými kolečky

2.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Lžičková bublanina s ovocem

3.jpg (85 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama