Vystačí na: asi 5 sklenic o obsahu 350 ml
Doba přípravy: asi 30 minut

Přísady:

  • 600 g meruněk (očištěných a odpeckovaných)
  • 600 g nektarinek (očištěných a odpeckovaných)
  • 200 ml sektu
  • 1 balení Želírovacího cukru Super 3:1 Dr.Oetker

Příprava:

  1. Na přípravu džemu meruňky a nektarinky ve velkém hrnci pomocí ponorného mixéru částečně rozmixujeme. Přidáme sekt a želírovací cukr. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
  2. Na talířek kápneme 1–2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
  3. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip: Sekt můžeme nahradit grepovým džusem.

TIP: Želírovací cukr Super 3:1

  • Hotový želírovací produkt, nemusíte už přidávat cukr.
  • Pro přípravu marmelád a džemů. Zachovává výraznou chuť ovoce. Balení (500 g) vystačí na 1,5 kg ovoce.
  • Hotový džem obsahuje přibližně 75% ovoce.
  • Doporučeno používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem.
  • Doporučená maloobchodní cena: 44,90 Kč za 500g

Více na Dr.Oetker

Reklama