DSC_1336.jpg (108 KB)

Náš dnešní recept na těsto můžete využít po celé léto. Nejprve s jahodami. Potom s meruňkami, broskvemi, borůvkami i švestkami. Netroufám si říct, které knedlíky jsou nejlepší. Pro každého asi jiné. Tvarohové těsto v našem dnešním receptu je snadné, nekynuté. Připravíte těsto, zabalíte ovoce, uvaříte a podáváte.

Suroviny

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • 50 g změklého másla
  • ovoce

Postup

Z připravených surovin si umíchejte hladké těsto, které nebude lepit.

DSC_1326.jpg (78 KB)

Podle potřeby (v případě, že lepí), přidejte ještě trochu mouky.

Připravte si ovoce. Jahody mohou být vcelku, borůvek na jeden knedlík více. Ovoce s peckou vypeckujte.

Oddělujte kousky těsta, které v dlani vytvarujete na placku.

DSC_1330.jpg (78 KB)

Doprostřed položte ovoce, knedlík „zavřete“, pořádně spojte a uválejte do pěkného kulatého tvaru.

Takto připravte celou hromadu knedlíků. Z uvedeného množství surovin bude asi dvacet knedlíků, podle velikosti ovoce, které použijete.

Vařte ve velkém hrnci, v mírně osolené vodě, 5 - 8 minut (podle velikosti).

DSC_1343.jpg (95 KB)

Hotové knedlíky nechejte okapat a podávejte s tím, co máte rádi:

  • s mákem, cukrem a máslem
  • dokřupava opečenou strouhankou, máslem a cukrem
  • strouhaným tvarohem, máslem a cukrem
  • strouhaným perníkem a máslem
  • jen s cukrem a máslem
  • ...

Dobrou chuť přeje Elly.

Sladké letní obědy

Bramborové knedlíky se švestkami

kned1.jpg (102 KB)

Kynuté knedlíky s jahodami a tvarohem

5b1e582fd9124obrazek.png (3.57 MB)

Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

IMG_0908.jpg (47 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama