Medové perníčky:
65 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
4 celá vejce
1 lžíce skořice
1 čajová lžička jedlé sody
1 lžička koření (anýz, hřebíček, nové koření, fenykl, kardamon, badyán) – mleté, jemně prosít
1 – 2 lžíce kakaa
10 dkg medu
5 dkg 100% tuku
Sypké přísady prosít, kakao zamíchat do trochy mouky a prosít, aby nedělalo hrudky
med a 100% tuk rozpustit ve vodní lázni.
V míse nejdřív zamíchat všechny sypké přísady, pak přidat med a tuk, zamíchat vařečkou, pak propracovat na vále, až je těsto hladké
nechat do druhého dne odpočinout v igelitovém sáčku v lednici.
Před válením každý kousek těsta znovu propracovat, jinak je povrch šmouhatý a těsto nevyběhne do hladka
Péct v dobře vyhřáté troubě při 180 st.C, na pečícím papíru.
Ihned po vytažení z trouby potřít rozšlehaným vejcem, pak jsou perníčky lesklé.
Poleva:
1 bílek
25 dkg moučkového cukru /5x prosátého na nejjemnějším cedníku/
1 čajová lžička přecezené citronové šťávy
1/2 čajové lžičky solamylu
Třeme tak dlouho, až je poleva bílá, vláčná, hladká a nabude. Nesmí být moc hustá, jinak není lesklá a špatně na perníky chytá.
Ireda
Soutěž dnes končí. Zítra najdete na hlavní straně vyhdonocení.
Nový komentář
Komentáře
Krásná chaloupka, já už mám letos napečené perníčky, chaloupku zkusím příští rok
moje dcera se učí cukrař už ne musím péct.
dneska už to všechno koupím a bez pečení
Moc krásné,jste šikula s velkým Š
šikulka
NÁDHERNE MOC
Moc pěkné, ale asi bych to nezvládla
mě se to líbí
to bych asi nezvládla :o) moc hezké
krasne
to je hezký
jak se dívám, máme stejná vykrajovátka - já mám zatím jen těsto v lednici
moc hezké, závidím, nejsem vůbec šikovná, ale perníčky peču také, nějak ozdobím (jednoduše) a pak pověsím na stromeček - aby voněl
Ten domeček je moc krásný, skvělý tip na dárek třeba k Mikuláši!
super, ale vadi me ta poleva z bilku, co salmona?
Chaloupka je moc pěkná,to ostatní máme taky,pěkné fotky.
Krásné,každý rok zápaím při zdobení s polevou,letos i s dcerou aby mi je hned neolizovala
perníčky mám taky..moc hezké..
bezva chaloupka