Medové perníčky:

65 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
4 celá vejce
1 lžíce skořice
1 čajová lžička jedlé sody
1 lžička koření (anýz, hřebíček, nové koření, fenykl, kardamon, badyán) – mleté, jemně prosít
1 – 2 lžíce kakaa
10 dkg medu
5 dkg 100% tuku

Sypké přísady prosít, kakao zamíchat do trochy mouky a prosít, aby nedělalo hrudky
med a 100% tuk rozpustit ve vodní lázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

V míse nejdřív zamíchat všechny sypké přísady, pak přidat med a tuk, zamíchat vařečkou, pak propracovat na vále, až je těsto hladké
nechat do druhého dne odpočinout v igelitovém sáčku v lednici.
Před válením každý kousek těsta znovu propracovat, jinak je povrch šmouhatý a těsto nevyběhne do hladka
Péct v dobře vyhřáté troubě při 180 st.C, na pečícím papíru.
Ihned po vytažení z trouby potřít rozšlehaným vejcem, pak jsou perníčky lesklé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poleva:
1 bílek
25 dkg moučkového cukru /5x prosátého na nejjemnějším cedníku/
1 čajová lžička přecezené citronové šťávy
1/2 čajové lžičky solamylu
Třeme tak dlouho, až je poleva bílá, vláčná, hladká a nabude. Nesmí být moc hustá, jinak není lesklá a špatně na perníky chytá.
Ireda

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Soutěž dnes končí. Zítra najdete na hlavní straně vyhdonocení.
TÉMATA:
DŮM A BYT