Ingredience:

  • 1 velký svazek máty
  • 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z květů bezu černého a bylinek
  • 3/4 l vody

Postup:

Mátu rozebereme na lístky a zbavíme silných stopek. Korunní cukr na přípravu sirupu z květů bezu černého a bylinek rozpustíme v horké vodě. Roztok vaříme, dokud není čirý a zalijeme jím mátové lístky. Necháme 48 hodin v cukerném roztoku na chladném místě. Potom sirup přecedíme přes jemné sítko, naplníme do sterilizovaných lahví, dobře uzavřeme a skladujeme na chladném místě. Pro delší trvanlivost sirup před naplněním 3 minuty povaříme. Po otevření skladujeme v ledničce a rychle spotřebujeme.

Doporučené ředění: 1 díl sirupu na 6 dílů vody.

Tip: Na přípravu koktejlů mojito z mátového sirupu je vhodné použít kubánskou mátu, která je odolná proti mrazu, anebo arabskou mátu s nízkým obsahem mentolu a intenzivní vůní.

Více receptů najdete zde.

Reklama