IMG_20200705_083627.jpg (168 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jahodová bublanina je v červnu a červenci stálicí snad v každé rodině. Je hotová za chvilku a chutná báječně!

Suroviny

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 1,5 kelímku cukru krystalu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • jahody

Na drobenku

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • mletá vanilka
  • posekané mandle

Postup

Všechny ingredience na těsto smícháme. Nalijeme a rozetřeme na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou a nasekanými mandlemi.

Dáme péct na 200 °C krásně dorůžova. Bude to trvat přibližně 30 až 40 minut.

jahody.jpg (214 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tradiční hlavní jídlo, které patří k létu. To jsou kynuté knedlíky s ovocem. Oblíbený recept na těsto můžete využít na všechny druhy ovoce. Taky jste na ně dostali chuť?

Kynuté jahodové knedlíky

2.jpg (122 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jahody a čokoláda. To je geniální kombinace.

Čokoládový dort s jahodami

3.jpg (105 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Z jahod ale nemusíte péct a tvořit jen dezerty. Zkuste jahody zakomponovat do svěžího salátu se špenátem. 

Snadný salát se špenátem, jahodami a mákem

1.jpg (112 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama