Na naší kulinářské akci spojené s testováním marinád a kořenících směsí značky Avokádo jsme měli možnost ochutnat také hořčice z portfolia téže značky. Novinkou je Hořčice Gril. Ochutnali jsme ji a můžeme rozhodně doporučit. Ke grilovaným masům a klobáskám je skvělá.

Avokado-101.jpgFoto: Michal Protivanský

Vyzkoušejte novinku!

Hořčice Gril byla vytvořena speciálně pro milovníky grilování, ideálně doplní grilované maso... a nejen to. Základ hořčice je tvořen hořčicí bílou a černou a její jemně pikantní chuť jí dodává směs koření, které je ideální ke grilovanému masu. Více o této hořčici najdete ZDE
60f68fbf322f4obrazek.png

Jaké další hořčice rozhodně stojí za to vyzkoušet?

60e5aa85b6ac0obrazek.pngFrancouzská hořčice má jemnou chuť a hrubou texturu. Kombinace ostré a plné chuti bílého a černého hořčičného semínka s vinným octem se skvěle hodí do studené i teplé kuchyně. Více o této hořčici najdete ZDE



60e5aad9be512obrazek.pngDelikates hořčice je speciální velmi jemná hořčice krémovité konzistence. Oblíbená hořčice českých domácností.  Více o této hořčici najdete ZDE

60e5ab7eca18aobrazek.pngMedová hořčice má jemnou, sladkou chuť, která je výsledkem jedinečné kombinace sladkého medu a semínek hořčice bílé. Je skvělá k ochucení jemných šunek či pečenému libovému masu, jako jsou kuřecí či kachní prsa, vepřová panenka. Více o této hořčici najdete ZDE

60e5ab9e60446obrazek.pngČeská hořčice má příjemnou sladko-pikantní chuť a je určena milovníkům jemně pikantních hořčic s hrubější texturou. Obsahuje semínka nejen hořčice bílé, ale i hořčice černé, a právě ta jí dodává zmiňovanou jemně pikantní chuť. Více o této hořčici najdete ZDE.

Hořčice patří mezi velmi staré pochutiny, k dochucení pokrmů ji používali již staří Římané. Semínka byla používána jako koření nebo i jako lék.

K výrobě hořčic se používají nejčastěji dva druhy hořčice.

Hořčice bílá je velice jemná a méně výrazná. Vyrábí se z ní jemnější krémovité hořčice. Naopak chuť semínek hořčice černé je ostrá a má až štiplavou chuť. Přidávají se do pálivějších hořčic.

Naše inspirace pro použití hořčice – recept, který jsme testovali:

Vyzkoušeno: Hot dog s klobásou a hořčičnou majonézou

    Avokado-35.jpg    
Foto: Michal Protivanský

Co budete potřebovat:

Postup:

Klobásy naložte den předem do směsi koření a oleje.

Nejprve si připravte karamelizovanou cibuli. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo měsíčky. V hrnci si rozehřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli. Zvolte střední teplotu, opékejte dozlatova, pak do světle hnědé barvy. Ochuťte solí a pepřem.

Podle potřeby můžete přidat trochu vody.

Takto připravenou cibuli můžete skladovat několik týdnů v lednici, můžete ji tedy připravit do zásoby.

Majonézu promíchejte s hořčicí.

Housky na hot dog prokrojte a opečte lehce na grilu. Klobásy opečte na grilu, pěkně dokřupava.

Prokrojenou housku namažte majonézou, vložte část karamelizované cibule, plátky okurků a klobásu. Podle chuti můžete přidat různé saláty a plátky rajčat.

60e5abc86e494sss.gifVše najdete na www.avokado.cz
60e585d866139obrazek.png

Další inspiraci na zajímavé recepty najdete na www.galeriereceptu.cz

Naše články:

Reklama