Kuchařky patří mezi nejoblíbenější knihy. Přinášíme vám inspiraci!
Zdravě vařit, zdravě jíst
Johann Pabst, Gerald Jeitler, Ingrid Kieferová
V jedinečné kuchařce prozrazují dva špičkoví šéfkuchaři své nejlepší recepty, které vybrali s výživovými specialisty a upravili podle požadavků moderní dietologie. Co je lepšího než čerstvě připravené jídlo, které báječně chutná, a navíc podporuje zdraví a pocit pohody? Předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty – u více než 300 zdravých receptů jsou uvedeny důležité údaje pro ty, co pečují o své zdraví: počet kalorií, obsah cholesterolu, sacharidů, bílkovin a tuků. Dejte si marinovaný hovězí filet s mozzarellou nebo plněná kuřecí prsíčka s kaštany, vše z čerstvých surovin...
Formát: 170 x 240 mm, 480 stran
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Více na: www.bux.cz
Krajové speciality: Chodská kuchyně
Jaroslav Vašák
Chodsko je možná poslední národopisná oblast Čech, kde je dosud živý folklor. Hovoříme-li o Chodech a jejich dobrotách, je jedna, na kterou nemůžeme zapomenout. Patří k Chodům stejně jako čakan. Je to chodský koláč. Ochutnejte i jiné speciality jako báč, táč, svítek, klechty, vánoční černou omáčku, trhanovské lívanečky nebo postřekovské ledvinky. A také nahlédněte do zajímavého chodského gastronomického slovníčku.
Formát: 125 x 200 mm, 152 stran
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Více na: www.bux.cz
Krajové speciality: Krkonošská kuchyně
Jaroslav Vašák
Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a zvěřiny, a začtěte se do krkonošského gastronomického slovníčku. Historický úvod vás nenechá na pochybách, že je co nového z naší kultury poznávat.
Formát: 125 x 200 mm, 184 stran.
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Více na: www.bux.cz
Krajové speciality: Slovácká kuchyně
Lesley Morrisonová
Slovácko patří k nejrozsáhlejším moravským národopisným regionům a je pro něj příznačný bohatý a dosud živý folklor s uplatněním krojů, lidových písní, tanců, slavností a tradičních řemesel. Kuchařka z edice Krajové speciality obsahuje bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů od polévek po moučníky a místní speciality, přílohy, saláty, sušené, mražené a zavařené ovoce, šťávy a nápoje...
Pokrmy obohatí slovácký gastronomický slovníček.
Formát: 125 x 200 mm, 208 stran.
Vydala Euromedia Group k.s., Ikar
Více na: www.bux.cz
Všechny knihy koupíte v knihkupectví a na www.bux.cz.
Nový komentář
Komentáře
už nevarím z kuchárskych kníh, mám ich neúrekom...
radšej si pohľadám na internete
Když toužím zkoušet něco nového tak často hledám spíš recepty na netu. Kuchařku mám takovou tu hodně starou klasiku po mamince. Není to sice taková stařešina, že by se v ní psalo „vraž tam dvě vejce“ jako od paní Rettigové, ale skoro....
Kuchařkou se moje rodina nenají, sázím na své recepty.
Lepší by byla kuchařka živá..........
Přiznávám se k vlastnictví celkového počtu 0 kuchařek.. rodinné recepty vypsané v sešitu, ostatní jistí net..
dadma — #14 hi, také jich mám plno a jen se na ně práší
Mně se zdá, že se snad v kuchařkách už nedá najít nic nového. Mám jich doma hodně, i když jsem z domu uměla vařit.už na ně nemám místo a stejně hledám všechno na internetu.
peetrax — #13 no, bylo mi prostě divný, co dělá Lesley Morrison na Slovácku a proč nevydá nějakou emeryckou kuchyni
dadma — #14 jsem na tom stejně
Kuchařek mám doma hodně,ale stejně podle nich nevařím.
gerda — #12 máš postřeh!
Autorka Slovácké kuchyně je uvedena správně?
Mám dvě od Florentýny Zatloukalové a v nich je řečeno vše. Na netu ráda sleduju "Menu domů".
Kuchařek mám taky plno,takže další pečlivě vybírám.Naposledy jsem si koupila kuchařku od pana Vaňka/šéf kulinářského institutu,na internetu běží perfektní pořad-Stream.cz-Peklo na talíři/a nepochybila jsem.
Já mám momentálně teda jen ten hlad
Ta Slovácká kuchařka by mě lákala.
hlad mívám, ale kuchařka jsem sama dobrá, není třeba vybírat další

Mám spoustu kuchařek na moučníky a často je používám
Taky jich pár mám. Občas pro inspiraci nakouknu.
Určitě bych si vybrala