Zajímá vás indická kuchyně? Pokud ano, vyzkoušejte náš recept na Tikka Masala! Vaše chuťové pohárky zažijí skutečnou exotiku!
Tikka masala
Příprava 45 minut, 4 - 6 porcí
Budeme potřebovat:
- 1 lžíce pasty masala
- 1 velká cibule
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce rostl. oleje
- 2 lžíce raj. protlaku
- 1 lilek
- 4 ks. kuřecích prsních řízků
- 800 g rajčat loupaných rajčat (2 plechovky)
- Hrst čerstvého koriandru nasekaného nahrubo
- 100 ml tučné smetany
Pracovní postup:
Na oleji s máslem restujeme cibuli nasekanou najemno. Přidáme masalla pastu a zlehka orestujeme. Přidáme lilek na kostičky, raj. protlak, rajčata v plechu, a na větší kusy nakrájené maso. Pomalu dusíme. Když je maso měkké, omáčku zjemníme smetanou a krátce provaříme. Na konec vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s peč. bramborami, basmati rýží, anebo čapátí placičkami, hodí se také hranolky McCain řady World Selection s příchutí „Indie“.
Více informací o společnosti McCain a dalších produktech naleznete na www.mccain.cz a www.mojehranolky.cz .
Nový komentář
Komentáře
Budu se muset nejprve vydat na nákup omáčky masala - jinak to asi nebude ono:) . Ale určitě to vyzkouším. Maso nakládám do majolky (poučena Hellmannsem), je pak křehčí a hlavně nemusím dávat olej.
Moc pěkný recept, určitě vyzkouším.