Zajímá vás indická kuchyně? Pokud ano, vyzkoušejte náš recept na Tikka Masala! Vaše chuťové pohárky zažijí skutečnou exotiku!

Tikka masala

Příprava 45 minut, 4 - 6 porcí

Budeme potřebovat:

  • 1 lžíce pasty masalaMcCain
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce rostl. oleje
  • 2 lžíce raj. protlaku
  • 1 lilek
  • 4 ks. kuřecích prsních řízků
  • 800 g rajčat loupaných rajčat (2 plechovky)
  • Hrst čerstvého koriandru nasekaného nahrubo
  • 100 ml tučné smetany

Pracovní postup:

McCainNa oleji s máslem restujeme cibuli nasekanou najemno. Přidáme masalla pastu a zlehka orestujeme. Přidáme lilek na kostičky, raj. protlak, rajčata v plechu, a na větší kusy nakrájené maso. Pomalu dusíme. Když je maso měkké, omáčku zjemníme smetanou a krátce provaříme. Na konec vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s peč. bramborami, basmati rýží, anebo čapátí placičkami, hodí se také hranolky McCain řady World Selection s příchutí „Indie“.

Více informací o společnosti McCain a dalších produktech naleznete na www.mccain.cz a www.mojehranolky.cz .