Máte chuť na něco exotického? Vyzkoušejte Tikka masala
Zajímá vás indická kuchyně? Pokud ano, vyzkoušejte náš recept na Tikka Masala! Vaše chuťové pohárky zažijí skutečnou exotiku!
Zajímá vás indická kuchyně? Pokud ano, vyzkoušejte náš recept na Tikka Masala! Vaše chuťové pohárky zažijí skutečnou exotiku!
Tikka masala
Příprava 45 minut, 4 - 6 porcí
Budeme potřebovat:
1 lžíce pasty masala
1 velká cibule
1 lžíce másla
4 lžíce rostl. oleje
2 lžíce raj. protlaku
1 lilek
4 ks. kuřecích prsních řízků
800 g rajčat loupaných rajčat (2 plechovky)
Hrst čerstvého koriandru nasekaného nahrubo
100 ml tučné smetany
Pracovní postup:
Na oleji s máslem restujeme cibuli nasekanou najemno. Přidáme masalla pastu a zlehka orestujeme. Přidáme lilek na kostičky, raj. protlak, rajčata v plechu, a na větší kusy nakrájené maso. Pomalu dusíme. Když je maso měkké, omáčku zjemníme smetanou a krátce provaříme. Na konec vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s peč. bramborami, basmati rýží, anebo čapátí placičkami, hodí se také hranolky McCain řady World Selection s příchutí „Indie“.
Přispět do diskuze můžete po ZAREGISTROVÁNÍ a
PŘIHLÁŠENÍ,
nebo přihlášení přes Facebook
Přihlášení
Komentáře
bles
Budu se muset nejprve vydat na nákup omáčky masala - jinak to asi nebude ono:) . Ale určitě to vyzkouším. Maso nakládám do majolky (poučena Hellmannsem), je pak křehčí a hlavně nemusím dávat olej.
Nový komentář
Komentáře
Budu se muset nejprve vydat na nákup omáčky masala - jinak to asi nebude ono:) . Ale určitě to vyzkouším. Maso nakládám do majolky (poučena Hellmannsem), je pak křehčí a hlavně nemusím dávat olej.
Moc pěkný recept, určitě vyzkouším.