Jednoduchá brusinková omáčka s červeným vínem
- 600 ml červeného vína
- 20 g Korunního třtinového cukru Demerara
- 4 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
V kastrolku s tlustým dnem necháme zkaramelizovat třtinový cukr, přidáme červené víno a brusinky. Směs vaříme na středním plamenu a promícháváme, dokud se část vína neodpaří a omáčka nezhoustne. Podáváme teplé. Výborně se hodí ke zvěřině či vepřové panence.
200 ml tmavého piva
3 lžíce studeného másla
3 stroužky česneku
2 velké cibule
2 lžíce Korunního cukru hnědého
2 lžíce balzamikového octa
Pepř, sůl
Výpek z masa
Nakrájíme si cibule na tenké měsíčky. Na pánvi necháme rozpustit 1 lžíci másla.
Přidáme cibuli a na mírném ohni smažíme cca 20 minut, občas promícháme.
Přidáme nasekaný česnek, cukr a ocet. Podle chuti přidáme pepř a sůl a celou směs zalijeme pivem.
Vaříme asi 5 minut, sundáme z ohně a po částech vešleháme zbylé máslo.
Dejte si omáčku k vepřovému masu a skleničce vychlazeného piva.
TIP: Ideální je začít na pánvi, kde se peklo maso, aby omáčka měla správnou masovou chuť.
Zdroj: Moravskoslezské cukrovary, a. s.
Nový komentář
Komentáře
maso mám raději než sladkosti
Mńam!
To jsou dobroty.
Výborné nápady, moc děkuji