image.jpgFoto: Živina

Servírování (2 porce)

  • 250 g mleté maso
  • 50 ml mléko
  • 60 g parmesan sýr
  • 20 g strouhanka
  • 1x vejce
  • 2 x stroužek česneku
  • 5 g petrželka 
  • Maldon sůl, černý pepř, oregano, mletý fenykl
  • 200 g těstoviny špagety
  • 1x rajčatová omáčka Živina
  • 10 g bazalka

Postup

Připravíme si masové kuličky. Strouhanku nejprve namočíme do mléka. Poté přimícháme maso, dva stroužky rozetřeného česneku, vejce, sýr petrželku a dochutíme solí, pepřem, oreganem a fenyklem. Směs pečlivě propracujeme a uděláme kuličky o velikosti golfového míčku do pekáče. Zalijeme rajčatovou omáčkou. Doporučuji si dát trochu olivového oleje na ruce a poté tvarovat. Pečeme při 180 stupních 15-20 minut.

Mezitím přivedeme vodu k varu. Vodu dobře osolíme - má chutnat jako moře. A vaříme těstoviny zhruba 10 minut, nejlépe často zkoušet a vařit dle chuti. Poté těstoviny scedíme a jemně zakápneme olivovým olejem, aby se nelepily. Můžeme servírovat. Doporučuji zastrouhat parmezánem! Dozdobíme bazalkou.