Servírování (2 porce)
- 250 g mleté maso
- 50 ml mléko
- 60 g parmesan sýr
- 20 g strouhanka
- 1x vejce
- 2 x stroužek česneku
- 5 g petrželka
- Maldon sůl, černý pepř, oregano, mletý fenykl
- 200 g těstoviny špagety
- 1x rajčatová omáčka Živina
- 10 g bazalka
Postup
Připravíme si masové kuličky. Strouhanku nejprve namočíme do mléka. Poté přimícháme maso, dva stroužky rozetřeného česneku, vejce, sýr petrželku a dochutíme solí, pepřem, oreganem a fenyklem. Směs pečlivě propracujeme a uděláme kuličky o velikosti golfového míčku do pekáče. Zalijeme rajčatovou omáčkou. Doporučuji si dát trochu olivového oleje na ruce a poté tvarovat. Pečeme při 180 stupních 15-20 minut.
Mezitím přivedeme vodu k varu. Vodu dobře osolíme - má chutnat jako moře. A vaříme těstoviny zhruba 10 minut, nejlépe často zkoušet a vařit dle chuti. Poté těstoviny scedíme a jemně zakápneme olivovým olejem, aby se nelepily. Můžeme servírovat. Doporučuji zastrouhat parmezánem! Dozdobíme bazalkou.
Nový komentář