DSC_1074.jpg (124 KB)

Růžový pepř má zvláštní chuť, která se k dnešním netradičním masovým koulím skvěle hodí. Opět necháme na vás, jakou přílohu si zvolíte. My jsme vybrali rýži, stejně skvělá bude i bramborová kaše a nebojte se ani dýňového pyré, které je teď na podzim aktuální.

Suroviny

  • 700 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • sůl
  • 150 g parmské šunky
  • 6 lžic smažené cibulky (buď si ji usmažte doma nebo kupte hotovou, sušenou)
  • 1 + 1 lžíce růžového pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 5 menších cibulí
  • trocha slunečnicového oleje

DSC_1075.jpg (112 KB)

Postup

Mleté maso ochuťte solí a jednou lžící růžového pepře. Přidejte nadrobno nakrájenou parmskou šunku, smaženou cibulku a propasírovaný česnek. 

Pekáč vymažte tenkou vrstvou oleje. Z masa tvořte koule, které skládejte do pekáče.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminy. Poházejte kolem a na masové koule. Lehce osolte, zasypejte druhou lžící růžového pepře.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte asi půl až třičtvrtě hodiny, podle velikosti kuliček. Budou krásně hnědé a na povrchu křupavé. Když máte pochybnosti o tom, jestli jsou uvnitř hotové, zkuste jednu kuličku rozříznout.

Podávejte s čímkoliv, co máte rádi.

Dobrou chuť přeje Elly.

Masové koule trochu jinak...

Masové kuličky se smetanou a rýží

koule.jpg (141 KB)

Krůtí masové koule v kokosovém mléce

DSC_0789.jpg (162 KB)

Masové koule s cuketovými nudlemi

koule2.jpg (407 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama