Suroviny
500 g vepřového masa (já používám kotletu, protože mám vybíravého muže, který každý kousek, který není libový, vyřazuje pro psa)
1 cibule
4 stroužky česneku
rajčata v konzervě
rajčatový protlak
sůl
pepř
čerstvá bazalka
červené fazole v konzervě
Postup
Maso nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle. Přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, maso osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Pak přidáme protlak a konzervu rajčat (skvělé jsou Valfrutta). Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme fazole a necháme ještě chvilku provařit. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme, skvěle se mi osvědčila strouhanka z tmavého chleba, ale pokud nemáte při ruce, postačí hotová jíška. Úplně nakonec nasypeme nasekanou čerstvou bazalku.
Podáváme s chlebem, rýží, těstovinama... prostě s tím, co máte rádi. U nás jednoznačně vítězí domácí ciabatta.
Recept má spoustu obměn, maso můžete použít kuřecí nebo krůtí... rajčata můžete použít čerstvé, zbavené slupky a nakrájené. Já tak likviduju přebytky ze zahrady své i zahrad tchyně a mamky. Rajčata spařím, oloupu a našupu po 3 kouscích do mrazáku. Pak je vytahuju pod maso celou zimu.
Dobrou chuť přeje Beaute - beaute.blog.cz
Nový komentář
Komentáře
dobrota
arminka — #8 ja take orezavam maso a davam to kocicce
jinak, škoda nic pro mne nejím fazole
taky bych to mohla zkusit....
Vypadá to velice zajímavě. Zítra nakoupím a v sobotu vařím.
výborné ani moc surovin,zkusím.
taky jím jenom libové maso, ale tlusté svému psu fakt nedávám
Proč italského kovboje?
I v Americe jsou rajčata a bazalka, ne? Ale může to být dobré, podobné dělávám, ale nedávám rajčata s konzervy.