maso italského kovboje

Suroviny

500 g vepřového masa (já používám kotletu, protože mám vybíravého muže, který každý kousek, který není libový, vyřazuje pro psa)
1 cibule
4 stroužky česneku
rajčata v konzervě
rajčatový protlak
sůl
pepř
čerstvá bazalka
červené fazole v konzervě

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle. Přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, maso osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Pak přidáme protlak a konzervu rajčat (skvělé jsou Valfrutta). Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme fazole a necháme ještě chvilku provařit. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme, skvěle se mi osvědčila strouhanka z tmavého chleba, ale pokud nemáte při ruce, postačí hotová jíška. Úplně nakonec nasypeme nasekanou čerstvou bazalku.

Podáváme s chlebem, rýží, těstovinama... prostě s tím, co máte rádi. U nás jednoznačně vítězí domácí ciabatta.

Recept má spoustu obměn, maso můžete použít kuřecí nebo krůtí... rajčata můžete použít čerstvé, zbavené slupky a nakrájené. Já tak likviduju přebytky ze zahrady své i zahrad tchyně a mamky. Rajčata spařím, oloupu a našupu po 3 kouscích do mrazáku. Pak je vytahuju pod maso celou zimu.

Dobrou chuť přeje Beaute - beaute.blog.cz