Krásný dobrý den.
Já k vaření přistupuji jako k zábavě.Celkem mě baví vymýšlet všelijaké pochutiny a koukat na to,jestli ostatním chutná.Nemůžu tvrdit,že ze své kuchyně vylučuji nezdravá jídla,sice hranolky a jiné příšernosti na našem jídelníčku najdeme tak jednou do roka,ale neříkám,že občas neujedeme na něčem nezdravém.
Vzhledem k manželově nemoci musím přemýšlet nad tím,co a z čeho vařím,ale nezříkám se některých polotovarů,kterých je na trhu dost a dost.Domácí knedlky nedělám ,ani nekupuji ty v obchodě,radši koupím prášek a udělám si čerstvé doma,chutnají všem víc.
Neodsuzuji ani masox a různé jiné bujony,když je málo času,tak se mi všichni tito pomocníci hodí.Sice radši vařím "poctivě",ale čas je potvora a někdy jsem vděčná za různé polotovary.
Není nad to,když nestíhám,vytáhnu sáček,přihodím do vody a za chvilku je uvařeno.Pořád bych se tak ale stravovat nemohla.Jsou papáníčka,která žádná rychlopochutina nenahradí.Když je čas,ráda strávím u plotny i půl dne,pustím si rádio a zbytek rodiny o mně neví.
Nemyslím si,že by bylo něco špatného na používání všelijakých pomocníků v kuchyni ,jen to nesmí být moc často.
Moje maminka vždy vařila velmi poctivě,dnes je těsně před důchodem a taky se naučila občas si takhle vypomoct.Občas něco u nás ochutnala a přišla na to,že se to dá jíst a tak také spoří čas.
Snad jediné,co opravdu moc nemusím,jsou takové ty skleničky s papáním pro miminka,tam si myslím,že stojí za to věnovat čas přípravě papáníčka domácího,netvrdím,že tyto jídla nejsou dobrá,ale když něco vydrží ve skleničce půl roku i dýl,tak k tomu nemám moc důvěru.
Já sama ,i když nejsem odpůrce "rychlostravy",jsem vždycky dětem vařila zeleninku čerstvou.Nikdy jsem neměla pocit,že by mi to nějak vadilo,děti mi za to stály.
Karinečka
Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.
Jak říkáš. Já míchala holčičkám tvaroh nebo žervé a dělala jsem přesnídávky také sama. Jak to vydrží půl roku, nemám důvěru! Míša
Všem pekný mrazivý den. Dnes si povídáme o tom, jak máme v oblibě pytlové polévky a rychlojídla. Pište na redakce@zena-in.cz.
Nový komentář
Komentáře
Eliza — #6 taky si říkám, co je divného na tom, že zavařené dětské přesnídávky vydrží dlouho, to je snad u zavařených pokrmů normální. Já dětem vařila doma, ale klidně jsem jim dala i kupované maso-zeleninové přesnídávky. Snědli s chutí obojí. A když se třeba jelo na výlet nebo na dovolenou, kde nebyla ani možnost uvařit, byla tato přesnídávka nejlepší volbou.
Od 12.měsíce věku jedí už stejná jídla jako my, tak není důvod jim vařit extra..
Eva_Fl — #12 moula — #11

moula — #11 moulinecko, jeste ty me ser.


suzannecko a Evinecko, mate pravdu:) Jdu si hodit do hrnce Galsovku od Vitany, do ni neco zeleniny z konzervy a parek opecenej na sadle :))) stavte se, jo?
Bože, dostala jsem strašnou chuť na lančmít a polívku z pytlíku.
Nám domácí kompot bez konzervantů (přísahám, nic jsem tam nedala), vydrží pár let, údajně je i pak jedlý. Já nevím, já kompoty nejím.
Reklamní vzorek přesnídávky a příkrmu nejedly děti a neodvážila jsem se ani já. nebylo mi to líto vyhodit. Dětem se u nás vždy vařilo doma, zelenina, masíčko...prostě všechno.
Michaela Kudláčková — #2 to je nejspíš glutamát - někteří lidé jsou na něj velmi citliví - já to poisuju jako "vrže na jazyku"
Důvod proč přesnídávky vydrží půl roku je v tom, že jsou důsledně zbavené všech bakterií které způsobují kažení - jednak výběrem kvalitních surovin a jednak tepelným ošetřením které bakterie zničí. Když zavařuju, tak mi kompot nebo marmeláda taky vydrží klidně víc než rok, pokud je někdo dřív nesežere.
Taky preferuju čerstvé jídlo, ale nad některými věcmi se není potřeba ošklíbat když jim nerozumíte
já zkusila dětskou skleničku jednou, dostali jsme vzorek od dětský doktorky a musela jsem si to sníst sama, dítě to nechtělo
Není nad vařené jídlo doma
Michaela Kudláčková — #2 no podle toho, jak jsi to napsala, tak bych si rekla, ze alergii - me takhle "kousou v puse" jabka...
.
je fakt, ze jedina pytlikovka, co mi chutna, je gulasovka, co vari tata - ovsem to je spis takova "sekyrkova polevka" - vezme pytlikovy zaklad a pak pridava dalsi ingredience, aby to bylo jedle...
L_B — #1 ..mě třeba polévky z pytlíku koušou v puse. Nevím, čím to je
teda ja sice detem varila taky vsechno doma, ale presnidavky kupuju...
...a duveru v domaci marmeladu a domaci kompot, ktere dostavaji bezne a ktere vydrzi taky dyl nez pul roku mam bezmeznou...

...taky uzene a klobasky od babicky zavarene ve sklenici by byly byvaly vydrzeli i dyl nez pul roku...

.
jinak varim normalne, polotovaru se v zasade nezrikam, ale zjistila jsem, ze je vlastne doma temer nemam, bo mi to s tim nechutna...a nejhorsi jsou prave masoxove "vyvary"...