Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic a 200 ml
Přísady:
- 500 g filátek z pomerančů (asi z 6 kusů)
- 200 g filátek z pomela
- 1 chemicky neošetřený pomeranč
- 1 balíček Želírovacího cukru se stévií Dr.Oetker
Příprava:
1. Na přípravu marmelády pomeranče a pomelo oloupeme, odstraníme bílou slupku, vykrájíme filátka a odvážíme. Z neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Vložíme vše do hrnce, přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme do ní 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
3. Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou dužinu.
Nový komentář
Komentáře
Tak tuhle marmeládu rozhodně zkusím, tuhle kombinaci jsem ještě neměla a marmelády miluji :)
Marmeládu zkusím, ve skleničce vypadá velice zajímavě. Určitě bude i dobrá.