Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic a 200 ml 

Přísady:

  • 500 g filátek z pomerančů (asi z 6 kusů)
  • 200 g filátek z pomela
  • 1 chemicky neošetřený pomeranč
  • 1 balíček Želírovacího cukru se stévií Dr.Oetker

Příprava:

 1.   Na přípravu marmelády pomeranče a pomelo oloupeme, odstraníme bílou slupku, vykrájíme filátka a odvážíme.  Z neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Vložíme vše do hrnce, přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2.   Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme do ní 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
3.   Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
 
Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou dužinu.

Vyzkoušejte také:

Reklama