Velice zajímavou teorii o manželovi a čokoládě na stupnici hodnot naznačuje v závěru svého příspěvku k dnešnímu tématu čtenářka Tina5, která mlsá jen v neděli. „Proč v neděli? Protože neděle není všední den, je výjimečná,“ píše.
To se to jednomu mlsá, když je chlap a má dva metry. Čtenářka Tina5 má právě takového manžela, sama si ale s čokoládou zahřeší jen v neděli, nechce totiž vypadat (jak píše) jako bedna kytu.
Milá redakce, právě jsem si uvařila kávu, kterou nesladím, ale ke kávě miluji sladké, tak jsem si připravila na talířek sušené ovoce. Jsem lev, spíše lvíček a velmi nepovedený, masem mě neuctíte, jediné co ještě, tak miluju ryby, a to hned 2x: na talíři a manžel je narozen v rybách, ale to je jiné téma, a já jsem na sladké. Ujíždím na něm a hodně. A s malými dětmi se doma vždy něco najde, takže je vždy kam sáhnout, i když ty nejlepší kousky je dobré schovat, že... co kdyby zachutnaly i někomu dalšímu...
Okouzlily mě belgické pralinky, dlouho jsem kolem nich chodila, pak jednou, jednou konečně koupila a zas doma kolem nich chvíli chodila a moc se těšila, až ochutnám a pak jednou v neděli odpoledne, kdy prostě NIC nedělám, si je ke kávě otevřela, dala ochutnat manželovi, zanesla dcerkám a za dcerkami přijela kamarádka, takže ten poslední bonbon akorát vyšel kamarádce. Tak dodnes nevím, jak chutnají, od té doby jsem je zatím zas nekoupila, ale nějak mě to nemrzí, mám se na co těšit.
Nechci být jak bedna kytu, hodně peču a moc ráda vařím a ochutnávám nová jídla a nedávno jsem narazila na úžasné blogy o vaření s ještě úžasnějšími fotografiemi jídel, tak je zkouším, pak koukám na manžela a ptám se, jaké to je... „Tak ochutnej sama.“ Se mu to řekne, když má skoro dva metry, na něm se nějaké to kilečko ztratí, ale já jsem malý pívo, navíc si myslím, že chlap má být chlap, ale mě ty špeky na mě vadí, tak jak můžu ochutnat? Ale vím, že když si přidá nebo dokonce řekne, že to bylo docela dobrý nebo to ušlo, že to bylo dobré. Možná i hodně.
Včera večer jsem zažívala muka, šílená muka. Manžel si otevřel bonboniéru. Ještě nikdy ta čokoláda tak úžasně nevoněla jako včera večer. A manžel ochutnával pomalu, pomaloučku bonbon za bonbonem. Ale celou ji nesnědl a já se těším na neděli, že si schovám a ochutnám až v neděli. Proč v neděli? Protože neděle není všední den, je výjimečná a já si její výjimečnost ještě umocním nějakou dobrotou, kterou nejím denně. Ne nadarmo se říká, že po postu víc chutná... a čokoláda, to je moje.
Někde jsem četla, že je to i náhražka sexu, no to nevím, ale vím, že je úžasná, dokonce léčivá a opravdu ji miluju. Tedy až po manželovi. Aspoň doufám.
Že bych dnes udělala výjimku a šla ochutnat raději už dnes?
Dobrou chuť a krásný pátek přeje všem,
Tina5
Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.
Téma dne 20. dubna 2012: Když vás honí mlsná
Zasílání příspěvků k tomuto tématu již skončilo. Okolo 17.00 hodin se dozvíte, které dvě čtenářky odměním slíbeným dárkem: čokoládovovou bonboniérou I Love Milka.
Nový komentář
Komentáře
magic11 — #14 mňam
Trefa:ja miluji mlecnou cekoladu a zakusky.ale radeji je upecu doma,nez je jit koupit.
Bedna kytu přece nemá hlavu, ruce a nohy.
Tak o tom přemýšlím a myslím si, že někdy ta čokoláda zvítězí nad manželem.
Lubička — #3 Je to přímo asketickej přístup k čokoládě.To bych tedy nevydržela





daska59 — #8 Tu přímo miluje moje dcerka,já ji můžu taky,je výborná
LudPa — #11 No v hořké čokoládě, to je úžaná dobrota..
já bych si teď dala mandle obalené v hořké čokoládě se skořicí, ještě že došly
LudPa — #11 tak to jsme dve ja to teda tak nemiluji ale radeji si to dam misto cokolady
tak to bych nevydržela,vzala bych si taky.
To sušené ovoce taky miluju, hlavně to v hořké čokoládě a se skořicí. Jéžíš.
Čokoládu miluju, hlavně hořkou, ale nesním jí celou vychutnám si jen pár kostiček.
daska59 — #8 Tu miluje moje dcera
. Mně ten mentol k tomu nesedí.
Belgické pralinky mi dříve taky chutnaly, ale jen do chvíle, než jsem ochutnala After Eight. Super mentolová bonboniéra.
Tino, jsi další, co mi dnes děláš chutě.
Naštěstí belgické pralinky jsem otevřela včera večer (Tiffifee bohužel ve skrýši nebylo), a tak tam ještě polovina z bonboniéry v ledničce zůstala. Hned jsem si dala.
Ale toto jsou takové ty normální belgické pralinky (říkají si tak), co se dají koupit běžně u nás.
Ty pravé - ručně dělané a podle výběru skládané do krásných zlatých krabiček - jsou trochu lepší - ale zase za 20 euro půl kg. Kupovali jsme takové balíčky tři - byl to krásný dárek.
obdivuju tvoji vůli
Mnam, to je ale tema, stale v praci, kantyna davno zavrena a cokolada nikde... :-(
Taky mám 2 m manžela,který mlsá a nepřibírá,se mnou je to horší,ztlostnu i po vodě,jak se říká.
takhle se týrat,no teda,já bych to nevydržela do neděle,jednou jsem dostala od cestujícího jako prezent deset studentských pečetí a radši jsem devět nechala v práci ve skřínce abych měla na pozdějš,no mám slabou vůli