84451840_3418819691525745_4081163046616039424_n.jpg (148 KB)

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 0,5 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • hrst nasekaných mandlí
  • panák rumu
  • hrst nasekané čokolády

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte sypké i tekuté suroviny, na střídačku. 

Vylijte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 15 minut.

Hotový koláč potřete čokoládovou polevou.

Dobrou chuť přeje Jana Vítková.

Buchty na plech

Podmáslový koláč s ovocem

bublanina.jpg (203 KB)

Dvoubarevná buchta na plech s kokosem a čokoládou

110524_114.jpg (125 KB)

Voňavý hruškový koláč s čokoládovými kousky

DSC_1043.jpg (83 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce, Jana Vítková