obrazek.jpg Foto: Alika

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 1 pl čekankového sirupu
  • 30 g mandlové mouky
  • 20 g celozrnné špaldové mouky
  • 10 g mandlového krému s příchutí slaný karamel
  • 1 čl prášku do pečiva
  •  máslo na vymazání formičky

zapékací forma keramická (jako na créme bruleé)
 
K podávání:
Nízkotučný tvaroh
Drobné ovoce
Pistáciové kostky
Pistáciový krém
Rozpuštěná čokoláda
 
Postup:
 
Vajíčko vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte všechny ostatní suroviny. Rozehřejte troubu na 170 °C. Těsto stáhněte do vymazaných formiček tak, aby dosahovaly asi 2/3 výšky. Pečte zhruba 15 - 20 minut. Opatrně vyklopte na talířek a zdobte rozpuštěnou čokoládou, podávejte s ovocem, oříškovým krémem a čerstvou bylinkou.

Zdroj recptu: alika.cz

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

DSC_0460.jpgFoto: Alena Kolaříková