Suroviny:
- 1 vejce
- 1 pl čekankového sirupu
- 30 g mandlové mouky
- 20 g celozrnné špaldové mouky
- 10 g mandlového krému s příchutí slaný karamel
- 1 čl prášku do pečiva
- máslo na vymazání formičky
zapékací forma keramická (jako na créme bruleé)
K podávání:
Nízkotučný tvaroh
Drobné ovoce
Pistáciové kostky
Pistáciový krém
Rozpuštěná čokoláda
Postup:
Vajíčko vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte všechny ostatní suroviny. Rozehřejte troubu na 170 °C. Těsto stáhněte do vymazaných formiček tak, aby dosahovaly asi 2/3 výšky. Pečte zhruba 15 - 20 minut. Opatrně vyklopte na talířek a zdobte rozpuštěnou čokoládou, podávejte s ovocem, oříškovým krémem a čerstvou bylinkou.
Zdroj recptu: alika.cz
Nový komentář