To je totiž léčebná strava při infekčních onemocněních, je v něm spousta hořčíku v přírodní formě, je lehce stravitelné, posiluje organismus všeobecně a taky působí skvěle proti stafylokokovým bakteriím, o kterých nikdy nevíte, kde číhají!

Pic kozu do vazu, musela jsem se opět obrátit k nebi s úsměvem a poděkováním do vesmíru. Mandlové mléko mi totiž poslední dobou několikrát vklouzlo samo do ruky, když si jdu koupit pokrm do pracovního procesu. :-) A v situaci, kdy se mi za posledních pár měsíců několikrát vrátila podivná střevní viróza, jsem si říkala, díky za tuto informaci…

I když je pravdou, že jsem milovníkem ovesného mléka, ale tentokrát se to mandlové tak vemlouvalo, že jsem ho již po několikáté koupila, zatím pro sebe.

Po návštěvě u paní doktorky jsem se ale rozhodla, že se na mandle musím podívat více zblízka, jsem totiž mimo jiné závislá na směsi oříšků - studentská, a tam jsou mandle loupané, neloupané, kešu, lískové oříšky a rozinky. Nejprve tělu vždy posílám loupané mandle, což jak jsem se dočetla, je velice dobrý tah. Podle dostupných informací na vaření.cz mandle, stejně jako ovesné vločky, kukuřice, celer, sojové boby, ječmen, para ořechy a vlašské ořechy, jsou využívány v protirakovinové dietě.
Pomáhají zlepšovat činnost srdce a i při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné.

Taktéž nervová soustava potřebuje k normální činnosti dostatek hořčíku v organické formě, proto se doporučuje konzumovat mandle při různých psychických poruchách a neurózách.

Mandle jsou chutnou potravou samy o sobě, velmi dobré je i mandlové mléko, které se doporučuje i jako náhradní výživa kojenců, bylo totiž zjištěno, že látková přeměna plnohodnotných bílkovin z mandlového mléka je rychlá, snadná a nezatěžuje dětský organismus. Je tudíž daleko snadněji stravitelné než mléko kravské i proto, že jak mandlové, tak i třeba sojové mléko nezapříčiňuje hnilobné procesy ve střevech.

Mandle jsou v podstatě jedinci, kteří je jedí, jinak považovány za lék, a z historických pramenů můžeme zjistit, že podobné smýšlení měli již lidé z dob antických. Jsou země, kde jsou tyto plody uctívány jako symbol zdraví, bohatství, dlouhého života, hojnosti a štěstí.

Podle mnoha učenců jsou i zárukou krásy, jejich pravidelné pojídání totiž vede ke zdravým zubům, kostem, vlasům a nehtům. Blahodárně mandle působí i na naši šedou kůrku mozkovou, jejich složky udržují náš mozek v dobré aktivitě a plné svěžesti… Neposlední vynikající vlastností mandlí je i jejich působení proti osteoporóze, kojícím maminkám se doporučují k napomáhání tvorby mateřského mléka a nesmíme zapomenout i na jejich léčebné, silné antioxidační účinky.

Mandle jsou ve směsi ořechů již dávno součástí mého jídelníčku, jejich komplexnost je až téměř udivující - a dají se v podstatě užívat zevně i vnitřně, určitě jste se již setkali s mandlovou kosmetikou, mandlovým cukrovím, mandlovým olejem, mandlovým mlékem či mandlemi jen tak nasladko/ naslano, jak si jen budeme přát…

Reklama