Malinový džem s mátou a limetkou
5ef06eba7e58bobrazek.png

  • 1 kg malin
  • 500 g cukru krystal
  • 0,5 sáčku Pektinu Dr. Oetker
  • 2 KL Kyseliny citrónové Dr. OETKER
  • Šťáva z 1 limetky
  • Cca 15 lístků máty

POSTUP:

Maliny omyjeme, rozmixujeme a směs propasírujeme, abychom získali čistou malinovou šťávu bez peciček.

Šťávu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme k ní mátové lístky nakrájené nadrobno.

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a přidáme k malinám. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.

Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).

Na závěr ještě přidáme šťávu z 1 limetky.

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a otočíme alespoň na 5 minut dnem vzhůru.

Více na Dr.Oetker.cz
5ef06ec88cedcobrazek.png

Reklama