Suroviny
4 makrely
100 g másla
trochu oleje
200 ml mléka
150 g hladké mouky
150 g strouhaného parmezánu
sůl a bílý pepř
muškátový oříšek
Postup
Makrely zbavíme hlavy, omyjeme a osušíme a z jedné strany uděláme zářezy.
V nerezovém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a asi pět minut mícháme na mírném plameni. Jíšku, která nám vznikla, zalejeme mlékem a pomocí metličky pořádně rozšleháme. Zvolna přivedeme k varu a na mírném ohni necháme asi 20 minut probublávat. Dochutíme špetkou muškátového oříšku, špetkou soli a bílého pepře.
Připravený bešamel nalejeme do zapékací misky a položíme na něj makrely (zářezy budou nahoru). Zasypeme parmezánem, lehce osolíme a opepříme.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
Dobrou chuť přeje Barča.
Nový komentář
Komentáře
To vypadá naprosto úžasně, bešamelovou omáčku miluji, ale nikdy mě nenapadlo udělat ji ve spojení s makrelou. Mňam, zkusím hned zítra, jen si zajdu do Penny pro makrelu!
arminka — #3 ja to stejne casto ji udime
makrelu mohu i bez bešamelu
makrelu tu mám moc ráda
Makrelku tu já můžu, ale pěkně uzenou
. A zrovna si ji dneska koupím, už jsem ji dlouho neměla. Sním ji pěkně nadvakrát, jen tak samotnou. Mňam....