Ingredience:
Na těsto:
- 125 g hladké špaldové hladké mouky Pernerka
- 50 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
- 3 vejce
- 375 ml mléka
- 20 g máku
- Lžíce cukru
Na náplň:
Povidla či kyselá marmeláda (nejlépe rybízová) na promazání
Postup:
Připravíme si těsto smícháním všech ingrediencí. Palačinky smažíme na suchu nebo na lžičce másla na pánvi z obou stran dozlatova. Hotové palačinky promažeme povidly nebo marmeládou. Můžete je servírovat také se zakysanou smetanou a jedlými kvítky.
Tip: Náplň můžete ještě ozvláštnit přidáním slazeného tvarohu.
Nebo zkuste skvělé slané palačinky
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Dělala jsem je. Moc velký úspěch u nás neměly. Mě chutnaly, ale jinak nikomu. Prý nemám vymýšlet, ale radši udělat normální.