64bfe83eb9e05obrazek.jpgFoto: Pernerka

Ingredience:

Na těsto:

  • 125 g hladké špaldové hladké mouky Pernerka
  • 50 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
  • 3 vejce
  • 375 ml mléka
  • 20 g máku
  • Lžíce cukru

Na náplň:

Povidla či kyselá marmeláda (nejlépe rybízová) na promazání
 
Postup:

Připravíme si těsto smícháním všech ingrediencí. Palačinky smažíme na suchu nebo na lžičce másla na pánvi z obou stran dozlatova. Hotové palačinky promažeme povidly nebo marmeládou. Můžete je servírovat také se zakysanou smetanou a jedlými kvítky.
 
Tip: Náplň můžete ještě ozvláštnit přidáním slazeného tvarohu.

Nebo zkuste skvělé slané palačinky

Zapečené slané palačinky

palacinky1.jpg

Palačinky z červené řepy

1Tana.jpg

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce