6405c8a2451a9obrazek.jpgFoto: Babiččina volba

Ingredience:

  • 1 hrnek žitné celozrnné mouky
  • 1 hrnek pšeničné celozrnné mouky
  • 1 hrnek máku
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 kypřící prášek
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 vejce
  • půl hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek mléka
  • půl hrnku bílého jogurtu
  • kůra a šťáva z jednoho citronu

Postup:

V jedné nádobě smíchejte obě mouky, mák, cukr, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a citronovou kůru. V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem a máslem. Poté přidejte i jogurt a citronovou šťávu.
Obě části smíchejte dohromady a utřete v hladké těsto. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte hrubou moukou smíchanou s mákem v poměru 1:1. Těsto vlijte do formy a poté bábovku pečte na 180 °C asi 45 minut nebo tak dlouho, dokud nebude hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.

Zdroj receptu: Babiččina volba

Makové pochoutky na našem magazínu

Třešňový koláč s mákem a tvarohem

DSC_1873.jpg

Snadný švestkový koláč s mákem

IMG_20180722_084059.jpg

Bramborové šišky s mákem

DSC_0107.jpg

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková