Ingredience:
- 1 hrnek žitné celozrnné mouky
- 1 hrnek pšeničné celozrnné mouky
- 1 hrnek máku
- 1 hrnek krupicového cukru
- špetka soli
- 1 kypřící prášek
- 1 lžička jedlé sody
- 3 vejce
- půl hrnku rozpuštěného másla
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku bílého jogurtu
- kůra a šťáva z jednoho citronu
Postup:
V jedné nádobě smíchejte obě mouky, mák, cukr, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a citronovou kůru. V jiné nádobě vyšlehejte vejce s mlékem a máslem. Poté přidejte i jogurt a citronovou šťávu.
Obě části smíchejte dohromady a utřete v hladké těsto. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte hrubou moukou smíchanou s mákem v poměru 1:1. Těsto vlijte do formy a poté bábovku pečte na 180 °C asi 45 minut nebo tak dlouho, dokud nebude hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.
Zdroj receptu: Babiččina volba
Makové pochoutky na našem magazínu
Třešňový koláč s mákem a tvarohem
Snadný švestkový koláč s mákem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář