DSC_0428.jpg (110 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 6 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 60 g mletého máku
  • 60 g nemletého máku
  • 1 lžíce rumu
  • 1 vrchovatá lžíce perníkového koření
  • špetka soli

DSC_0431.jpg (107 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Vejce dejte do mísy robota spolu s cukrem. Vyšlehejte na vysokou rychlost do pěny. Přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva, kořením a špetkou soli. Vmíchejte mák a olej.

Vlijte do formy vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou . Pečte v troubě předehřáté na 150 °C minimálně 70 minut. Potom vpichem špejle zjistěte, jestli je dopečená.

Vyklopte, vychlaďte...

Dobrou chuť přeje Elly.

Třikrát skvělá bábovka

Citronová bábovka.

11.jpg (75 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Babiččina olejová bábovka s ostružinami

22.jpg (62 KB)

Foto: Jana Nováková

Dýňová bábovka

33.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama